to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 25.07.2013

Διεθνή

Γάζα: Τα γραφεία του Al Arabiya και του πρακτορείου Maan έκλεισε η Χαμάς

Τα τοπικά γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al-Arabiya και του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Maan έκλεισαν οι αρχές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τα δύο μέσα για «παραπληροφόρηση» σε σχέση με τις σχέσεις Χαμάς και αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας της Γάζας ανακοίνωσε αξιωματούχος της Χαμάς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρακτορείο Maan προκάλεσε την οργή των αρχών όταν μετέδωσε πληροφορία από ισραηλινές πηγές ότι η Χαμάς είχε παράσχει στο παρελθόν φιλοξενία σε ξενοδοχείο της Γάζας αιγύπτιους ηγέτες της Αδελφότητας.

Το σαουδαραβικό παναραβικής εμβέλειας δίκτυο Al-Arabiya δεν ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στο στόχαστρο της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ωστόσο αναμένεται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στις 14 Ιουλίου, αιγύπτιοι ανακριτές εγκαινίασαν διαδικασία ανάκρισης του ανατραπέντος πρόεδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τον τρόπο με τον οποίο απέδρασαν από τις αιγυπτιακές φυλακές το 2011, εν μέσω της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Αιγυπτιακό δικαστήριο τον Ιούνιο είχε αποφανθεί ότι οι ισλαμιστές ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα, αλλά και οι ηγέτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου είχαν βοηθήσει στην απόδραση των κρατουμένων.

Νωρίτερα, στις 9 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, είχε καλέσει τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης «να σταματήσουν την εκστρατεία συκοφάντησης της Χαμάς και της παλαιστινιακής αντίστασης και την εμπλοκή τους με την εσωτερική κατάσταση στην Αίγυπτο».

Καλύπτοντας τις διαδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του κ. Μόρσι, το δίκτυο Al-Arabiya είχε αποκαλέσει την επέμβαση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων κατά των ισλαμιστών «δεύτερη επανάσταση».

Ο βασικός ανταγωνιστής του Al Arabiya, το Al-Jazeera, χρηματοδοτείται από το Κατάρ, το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, καθώς και με τη Χαμάς, η οποία αποτελεί την παλαιστινιακή εκδοχή της Αδελφότητας.

Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)