to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 09.04.2021

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Στο «Σχέδιο Ανάκαμψης» έχουν εντάξει κατάργηση 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες

«Η ΝΔ έχει εντάξει στο “Σχέδιο Ανάκαμψης” όλο το αντεργατικό πλαίσιο που εφαρμόζει και σκοπεύει να επεκτείνει με κατάργηση του 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.


«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από το Ταμείο Ανάκαμψης, η δημόσια υγεία υποτιμάται και υποβαθμίζεται χωρίς ούτε το ένα τριακοστό των χρημάτων για στήριξή της, ενώ πολύ μεγάλο μέρος των κονδυλίων πηγαίνει σε ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί δημιουργίας 180.000 θέσεων εργασίας «είναι μία έωλη ευχή», όμως «ακόμα και αν στα επόμενα 6 χρόνια δημιουργηθούν, θα γυρίσουμε στα επίπεδα του 2019, καθώς ήδη σήμερα έχουμε 1.150.000 ανέργους».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση παρουσίασε προειλημμένες αποφάσεις, για ένα σχέδιο δράσεων που θα δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2026. Δεν το έχει συζητήσει με κανέναν εντός Ελλάδας, ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους παραγωγικούς φορείς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

Αυτή τη στιγμή, επισήμανε, «λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες -όπως και τα νοικοκυριά- και βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης, οι εργαζόμενοι απειλούνται με μαζικές απολύσεις, μετά την άρση των αναστολών συμβάσεων, και έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους».

Η χώρα, σημείωσε, «βρέθηκε να έχει μία από τις πιο βαθιές υφέσεις στην Ευρωζώνη και το πιο παρατεταμένο λοκ-ντάουν στην Ευρώπη, το οποίο αποδείχτηκε απολύτως αποτυχημένο, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)