to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 08.04.2021

Αθλητισμός

Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής σε ηλικία 71 ετών από κορωνοϊό

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής - «Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί», αναφέρει το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και τον ελληνικό στίβο, αφού έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό ο Βασίλης Σεβαστής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και η ψυχή του στίβου, που πρόσφατα είχε εκλεγεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε ηλικία 71 ετών.

Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού αθλητισμού. Ως αθλητής του δεκάθλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1971 και το χάλκινο στους Βαλκανικούς το 1972.

Διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως το 2011 και από το 2012 έως το 2019 ήταν γενικός γραμματέας.

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ο Ελληνικός αθλητισμός θρηνεί. Ο Βασίλης Σεβαστής δεν είναι πια μαζί  μας

Ο πρωταθλητής του στίβου, ο συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής, ο παράγοντας, ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον κλασσικό αθλητισμό και στην καταξίωση του ΣΕΓΑΣ, του οποίου υπήρξε στέλεχος τα τελευταία 25 χρόνια, έδωσε μέχρι τέλους τη μάχη για τη ζωή. Στον τελευταίο δέκαθλο αγώνα της ζωής του δεν βγήκε νικητής.

Ο Βασίλης Σεβαστής πρωτοστατούσε πάντα για την ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού, πάντα στο πλευρό των προπονητών και των αθλητών, συνέδεσε την πολύχρονη ηγετική του μορφή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού στίβου.

Ο Βασίλης Σεβαστής, ο συναγωνιστής των αγώνων για τη Δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή αφήνει ανεξίτηλο προοδευτικό αποτύπωμα στον αθλητισμό. Η απουσία του θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για όλους.

Τη τελευταία νικηφόρα μάχη ενάντια στο σύστημα των συμφερόντων και των διαπλεκόμενων μέσων του αθλητισμού, την έδωσε μαζί με όλες τις  προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να παραμείνει ο ΣΕΓΑΣ όρθιος, πιστός στις δημοκρατικές αρχές και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά τον Βασίλη Σεβαστή κι εκφράζει την οδύνη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)