to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 08.04.2021

Πολιτική

Και ξαφνικά «εκλογές 2021» στη σελίδα του υπ. Εσωτερικών, που τώρα κάνει λόγο για «τεχνικό λάθος»

Λίγη ώρα μετά τη σχετική ανάρτηση του avgi.gr η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να διορθώθηκε σιωπηλά και χωρίς εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία μέχρι το μεσημέρι που ...δέησε να διευκρινίσει ότι ήταν απλώς ένα αθώο «τεχνικό λάθος»...


Οι υπεύθυνοι για την διαχείριση της ιστοθέσης του υπουργείου Εσωτερικών διόρθωσαν ιωπηλά διόρθωσαν την αναφορά σε «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» που υπήρχε στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις», λίγη ώρα μετά την ανάρτηση θέματος του avgi.gr το πρωί. Το υπουργείο Εσωτερικών ...εδέησε να τοποθετηθεί επίσημα αργά το μεσημέρι, αποδίδοντας, αναμενόμενα..., την ανάρτηση σε «τεχνικό λάθος» σπεύδοντας να σημειώσει ότι  «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει συγκεκριμένα λόγο για τεχνικό λάθος στον σχεδιασμό του συστήματος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup) και αναφέρει ότι η λειτουργία της πλατφόρμας έχει χαρακτήρα αρχείου, ενώ τονίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία,καταλήγει το υπουργείο, «η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, οπότε και αν «γκούγκλαρε» κάποιος χρήστης τον όρο «μάθε πού ψηφίζεις» (η πλατφόρμα της google αποδίδει πρώτο-πρώτο τον σύνδεσμο με την σχετική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών) και πατούσε το σχετικό λινκ, θα έβλεπε με έκπληξη ότι στο αριστερό μέρος της οθόνης, αναγραφόταν «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021».

 
screenshot ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Screenshot / ΥΠΕΣ

Όπως φαίνεται, το δημοσίευμα του avgi.gr προκάλεσε την αντίδραση κάποιων στο ΥΠΕΣ και έτσι ο σύνδεσμος οδηγεί πλέον σε μία εκδοχή του «Μάθε πού ψηφίζεις» που δεν αμφισβητεί το... ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

screenshot ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ Screenshot / Υπουργείο Εσωτερικών

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ίσως χιούμορ ποιότητας γαλάζιου μετακλητού υπαλλήλου. Μπορεί ωστόσο να είναι και κάτι παραπάνω και καθώς βρέθηκε στην επίσημη ιστοθέση του υπουργείου Εσωτερικών και, ως εκ τούτου, σημείωνε το πρωί το avgi.gr, «απαιτείται αντί σιωπηλής διόρθωσης άμεσα μία απάντηση από την πολιτική του ηγεσία (τουλάχιστον, αν όχι από το επιτελικό κράτος που συνεχίζει να μας γοητεύει, αυτή τη φορά με πειράματα εμπνεύσεως Κεραμέως στα σχολεία)» - η διόρθωση από το ΥΠΕΣ ήρθε τελικά, με «επιτελική» καθυστέρηση πολλών ωρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)