to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 07.04.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «ΝΔ και Μητσοτάκης επιβεβαίωσαν πως είναι ενορχηστρωτές του σκανδάλου με την Πειραιώς»

«Η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης του σκανδάλου, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ


«Η ανακοίνωση της ΝΔ επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ο ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς», επισημαίνει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και σημειώνει:

«Την ώρα που:

- Το Δημόσιο έχει ήδη υποστεί ζημία 1,5 δισ. με την μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου,

- Με τη σχεδιαζόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το Δημόσιο θα υποστεί νέα ζημία δισεκατομμυρίων,

- Οι μικρομέτοχοι οδηγούνται σε μεγάλες απώλειες,

- Θίγεται άμεσα και καταφανέστατα το δημόσιο συμφέρον,

Η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης του σκανδάλου, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το παρελθόν, επί των ημερών της ΝΔ το ΤΧΣ είχε ζημία 25 δισ. και τώρα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ψευδόμενη.

Η παράταξη που χρεωκόπησε τη χώρα, την άφησε αποκλεισμένη από τις αγορές, με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, με άδεια τα δημόσια ταμεία, και δεσμεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας, μιλά για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τη χώρα με τα δημόσια ταμεία με 37 δις, ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, και οριστικά πίσω της τα μνημόνια. 

Ας γνωρίζουν ότι κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ, ούτε για τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια, ούτε για την κατάρρευση της οικονομίας και των τραπεζών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν την απόλυτη ευθύνη για το εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς και οφείλουν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον.

Η επιλογή τους να μην το κάνουν επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, στρώνουν το έδαφος σε μεγαλοεπενδυτές ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου και μικρομετόχων.

Και για αυτή την επιλογή είναι και θα είναι υπόλογοι».

Τι έλεγε η ανακοίνωση της ΝΔ

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ισχυριζόταν πως «ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές».

«Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση», πρόσθετε η ΝΔ, αναφέροντας: «Η Κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία! Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες».

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)