to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 06.04.2021

Αθλητισμός

«Το Ταξίδι»: Το βίντεο του ΟΗΕ για την υποστήριξη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων

Η Ύπατη Αρμοστεία δημοσιεύει ένα βίντεο με δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την υποστήριξη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ξεκινάει σήμερα μια δυναμική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον κόσμο να υποστηρίξει την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Στο επίκεντρο της παγκόσμιας εκστρατείας βρίσκεται "Το Ταξίδι" (ΤheJourney) - ένα κοινωνικό βίντεο που δραματοποιεί τις μοναδικές ιστορίες των προσφύγων αθλητών που προπονούνται με στόχο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σηματοδοτώντας τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, το βίντεο “Tο Ταξίδι” είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας μιας προσφύγισσας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της με τα πόδια προκειμένου να σωθεί από τις συγκρούσεις και τις διώξεις. Διασχίζοντας ξηρά και θάλασσα, φτάνει τελικά σε ένα μέρος με ασφάλεια, ξαναφτιάχνει τη ζωή της και αρχίζει να τρέχει, αυτή τη φορά προς έναν νέο στόχο: ένα μετάλλιο. Το κοινωνικό βίντεο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με δύο πρόσφυγες με Αθλητική Υποτροφία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αναδεικνύει τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να φέρει ελπίδα και αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 60 αθλητές πρόσφυγες που προπονούνται με την ελπίδα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο. Η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζεται στενά με τη ΔΟΕ και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι – παρά τις προκλήσεις του εκτοπισμού και της πανδημίας του κορωνοϊού – συνεχίζουν να προπονούνται προκειμένου να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρά τους να αγωνιστούν στο Τόκιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία, ο παγκόσμιος οργανισμός που συντονίζει τη δράση για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, γνωρίζει ότι ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από μια δραστηριότητα αναψυχής. Έχει τη δύναμη να φέρει ελπίδα, να επουλώσει τραυματικές εμπειρίες και να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ξαναπάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Με πάνω από 80 εκατομμύρια αναγκαστικά εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζεται με κυβερνήσεις, τον αθλητικό κόσμο, την κοινωνία των πολιτών και τους πρόσφυγες παντού για να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο, όπου κάθε άτομο που αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή – συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες – να μπορεί να έχει πρόσβαση και να συμμετέχει στον αθλητισμό, σε όλα τα επίπεδα.

"Το Ταξίδι" δημιουργήθηκε για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και την IPC, από τη βραβευμένη εταιρεία Don't Panic και σκηνοθετήθηκε από την ομάδα Pantera μέσω της Anonymous Content.

Δηλώσεις:

Rose Nathike Lokonyen, μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων του Ρίο 2016 και υποστηρίκτρια υψηλού προφίλ της Ύπατης Αρμοστείας, που συνέβαλε στην παραγωγή του βίντεο: «Η ιστορία του βίντεο "Το Ταξίδι” είναι παρόμοια με τη δική μου και με αυτή των προσφύγων συναθλητών μου. Προπονούμαι σκληρά με την ελπίδα να φτάσω στο Τόκιο. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή των προσφύγων και τη δύναμη που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στο να αλλάζει ζωές. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα υποστηρίξει τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Ομάδες Προσφύγων.» (Η Rose είναι υποστηρίκτρια υψηλού προφίλ της Ύπατης Αρμοστείας και πρόσφυγας από το Νότιο Σουδάν που ζει στην Κένυα).

Dominique Hyde, Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Ύπατης Αρμοστείας: «Στην Ύπατη Αρμοστεία είμαστε πολύ υπερήφανοι που στηρίζουμε τους πρόσφυγες αθλητές που προπονούνται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ενάντια στις πιθανότητες, αυτοί οι ξεχωριστοί αθλητές έχουν κρατήσει τα όνειρά τους ζωντανά και εκπροσωπούν εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας στη ΔΟΕ και την IPC, έχουμε θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο όλοι όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες – θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμά τους στον αθλητισμό και τα αγωνίσματα σε όλα τα επίπεδα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)