to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 05.04.2021

Πολιτική

Ζαχαριάδης - Χατζηγιαννάκης: Πέτσας ορίζει Πέτσα ως διατάκτη για όλες τις κρίσιμες κατηγορίες δαπανών του υπουργείο

«Με επανειλημμένες μεγαλόστομες διακηρύξεις του ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι πλέον επέρχεται η πραγματική αποκομματικοποίηση της διοίκησης και η πολιτική ηγεσία περιορίζεται μόνο στον επιτελικό σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, στην ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και την έκδοση των κατ’ εξουσιοδότηση κανονιστικών πράξεων», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους ο Κ. Ζαχαριάδης και ο Μ. Χατζηγιαννάκης


Η κοινή δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη και του αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών & υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Μίλτου Χατζηγιαννάκη:

Με το νόμο περί επιτελικού κράτους, ανατέθηκε  στους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των υπουργείων, η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής σε διοικητικές πράξεις της αρμοδιότητάς τους. Εκτός των άλλων, ανατέθηκε  η  τελική υπογραφή διοικητικών πράξεων που αφορούν στη διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων  καθώς και  η  αρμοδιότητα  να ορίζονται κύριοι διατάκτες του προϋπολογισμού των υπουργείων.

Ο βασικός σκοπός της ρύθμισης σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση είναι «η πραγματική αποκομματικοποίηση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Υπουργείων» και η οριστική διάρρηξη της «διαπλοκής πολιτικής και διοικητικής σφαίρας στα αμιγώς διοικητικά ζητήματα». Επίσης, με επανειλημμένες μεγαλόστομες διακηρύξεις του  ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι πλέον επέρχεται η πραγματική αποκομματικοποίηση της διοίκησης και η πολιτική ηγεσία περιορίζεται μόνο στον  επιτελικό σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, στην ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και την έκδοση των κατ’ εξουσιοδότηση κανονιστικών πράξεων.

Ωραία μας τα είπε ο κ. καθηγητής.

Με τη μόνη διαφορά ότι κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση αναιρεί τον ίδιο της τον αυτό. Τελευταίο παράδειγμα η αριθμ. 19723 (ΦΕΚ 1064 Β’/19.03.2021) απόφαση του αναπληρωτή υπουργού  Εσωτερικών κ. Πέτσα, με την οποία ο κ. Πέτσας ορίζει τον εαυτό του ως διατάκτη για όλες τις κρίσιμες κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του υπουργείου.

Δεν γνωρίζουμε ποιες εσωτερικές διαμάχες και ισορροπίες τρόμου εντός της κυβερνητικής  Βαβέλ οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Ενδεχομένως κρίθηκε  ότι μόνο ο κ. Πέτσας, της γνωστής λίστας,  διαθέτει  την πολύτιμη τεχνογνωσία για να διαχειριστεί τα θέματα χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου, ιδίως σε σχέση με τους  Δήμους της χώρας…

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι κάθε μέρα και περισσότερο αποκαλύπτεται πλήρως το αληθινό, απολύτως υποκριτικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ:

  • ​​Μιλάνε για διαφάνεια και την ίδια στιγμή μοιράζουν εκατομμύρια ρουσφετολογικά και  συνδιαλέγονται κάτω από το τραπέζι με τον κ. Φουρθιώτη.
  • Μιλάνε για  αξιοκρατία και την ίδια στιγμή διορίζουν εκτός ΑΣΕΠ και στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό με γαλάζια παιδιά ακόμη και  χωρίς πτυχίο ή με ανακριβή βιογραφικά.
  • Μιλάνε για αποκομματικοποίηση και την ίδια στιγμή τοποθετούν μετακλητούς σε θέσεις ευθύνης του  Δημοσίου, ενώ παρεμβαίνουν απροκάλυπτα ακόμη και στις Ανεξάρτητες Αρχές.
  • Μιλάνε για καλή νομοθέτηση και δεν εφαρμόζουν ούτε τις ρυθμίσεις  που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει και διαφημίσει ως δήθεν καινοτόμες.
  • Λένε ψέματα με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι αναπνέουν. Τα λεξικά του μέλλοντος θα κατατάξουν τον όρο «κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη» στα συνώνυμα της πολιτικής εξαπάτησης. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)