to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 05.04.2021

Πολιτική

Σε πρωτοφανές σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση Φουρθιώτη - Ν. Ηλιόπουλος: Ένοχη η σιωπή Μητσοτάκη για Βρούτση (βίντεο)

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, μέσω δήλωσης από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση Φουρθιώτη και τις διαστάσεις σκανδάλου που έχει λάβει, και κυρίως για την απάντηση που έδωσε επ' αυτού η κυβερνητική εκπρόσωπος. Οι τελευταίες διευκρινήσεις Βρούτση και το σχόλιο Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Νέος εκβιασμός Φουρθιώτη - αναγκασμένος να ξεκαθαρίσει και να παρέμβει αποφασιστικά ο πρωθυπουργός


Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του με τις οποίες φωτογράφιζε τον Μένιο Φουρθιώτη ως τον άνθρωπο που μπούκαρε στο γραφείο του με μπράβους και τον απειλούσε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του το βράδυ στης Κυριακής.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη, εμφανώς σε δύσκολη θέση, περιορίστηκε να πει ότι το Μέγαρο Μαξίμου «ουδέποτε είχε ούτε έχει επικοινωνία καμία με τον συγκεκριμένο κύριο».

Κατόπιν τούτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω επίσημης δήλωσης, «δίνει» στον πρωθυπουργό δύο επιλογές, ανάλογα με το εάν ο Γιάννης Βρούτσης λέει ψέμματα ή τελικά την αλήθεια:

«Ο κ. Μητσοτάκης από χθες κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό» οπότε καλείται να απαντήσει στο ερώτημα: «τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη».

«Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

«Ο κ. Μητσοτάκης από χθες κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση. Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναθέσει μισό αστυνομικό τμήμα στη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό και άρα περιμένουμε την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα.

Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός».

«Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε»: Η αντίδραση της Πελώνη για Φουρθιώτη.

Να μην απαντήσει επέλεξε ουσιαστικά η Αριστοτελία Πελώνη στις ερωτήσεις που δέχθηκε στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την υπόθεση Φουρθιώτη και τις δηλώσεις που έκανε στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Βρούτσης.

Εμφανώς σε δύσκολη θέση, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θέλησε καν να προφέρει το όνομα του παρουσιαστή στις ερωτήσεις που τις έθεσαν τόσο η «Αυγή» όσο και το Documento.

Συγκεκριμένα, η «Αυγή» έθεσε την ερώτηση: «Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για τηλεοπτικό πρόσωπο που προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από το πρόγραμμα Συνεργασία και μετά προχώρησε σε απειλές και επεισόδιο στο υπουργείο Εργασίας όταν αποκαλύφθηκε το κόλπο του;».

Το δε Documento ρώτησε: «Έχετε κάποιο σχόλιο από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο Ντοκουμέντο ότι η υπόθεση Φουρθιώτη του στοίχισε πολιτικά; Τι απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ρωτά τι συνδέει τον κ. Φουρθιώτη με το Μέγαρο Μαξίμου».

Για «αυθαίρετη ερμηνεία» έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το ότι κόστισε πολιτικά η υπόθεση στον Γ. Βρούτση. Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στη χθεσινή ανάρτηση του πρώην υπουργού Εργασίας, στην οποία ωστόσο ο ίδιος ούτε διέψευσε τις απειλές που δέχθηκε όταν εισέβαλαν μπράβοι στο γραφείο του στο υπουργείο Εργασίας, ούτε ότι πρωταγωνιστής ήταν ο Φουρθιώτης.

Από την άλλη, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης των δηλώσεων Βρούτση, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε: «Δεν έδωσε συνέντευξη εξ όσων γνωρίζω, απάντησε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που του ετέθη από την εφημερίδα».

«Πέραν τούτου, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση ουδέποτε είχε ούτε έχει επικοινωνία καμία με τον συγκεκριμένο κύριο» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση 46 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις αποκαλύψεις απάτης του Μ. Φουρθιώτη

Γιάννης Βρούτσης: Η νέα ανάρτησή του μετά τις αποκαλύψεις για τις απειλές από Φουρθιώτη

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του με τις οποίες φωτογράφιζε τον Μένιο Φουρθιώτη ως τον άνθρωπο που μπούκαρε στο γραφείο του με μπράβους και τον απειλούσε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του το βράδυ στης Κυριακής.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας δεν διαψεύδει τίποτε από όσα δημοσιεύτηκαν στο Documento και επαναλαμβάνει ότι «τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας. Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση!».

Στην ανάρτησή του δεν αναφέρεται στις απειλές και στην εισβολή μπράβων στο γραφείο του αλλά και δεν τις διαψεύδει.

Μένιος Φουρθιώτης: Επιστολή με έμμεσο εκβιασμό στην αστυνομία και αποκαλύψεις για την αγαστή συνεργασία τους

Με μια επιστολή, η οποία «χειρουργικά» υποκρύπτει εκβιασμό και παράλληλα περιγράφει και την αγαστή και σε μόνιμη βάση συνεργασία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Μένιο Φουρθιώτη τόσο στην τηλεοπτική του εκπομπή όσο και στην εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, δίνεται η συνέχεια του Φουρθιώτης_gate από τη μεριά του παρουσιαστή. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή ή δείτε παρακάτω τα βασικά της σημεία.

Η επιστολή, που έχει την υπογραφή της Νανάς Παλαιτσάκη, συμπαρουσιάστριας του Μένιου Φουρθιώτη στην «Αποδείξεις Live» και εκδότρια της εφημερίδας του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, απευθύνεται στον Θεόδωρο Χρονόπουλο, εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των συντελεστών της εκπομπής για το γεγονός ότι -όπως αναφέρει- επικαλέστηκε «άνωθεν εντολές για να μην παρουσιαστεί σε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού με σκοπό να ενημερώσει την κοινή γνώμη, ως οφείλει εκ της θέσεως του, για το μείζον ζήτημα της πανδημίας, που άπτεται της δημόσιας υγείας», και συγκεκριμένα στο δελτίο του Σαββάτου 3 Απριλίου 2021.

Η Νανά Παλαιτσάκη στην επιστολή περιγράφει την αγαστή και σε σταθερή βάση συνεργασία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την ίδια και τον Μένιο Φουρθιώτη τόσο στην εκπομπή όσο και στην εφημερίδα.

Πολυεπίπεδη συνεργασία με στημένα ρεπορτάζ

Η συνεργασία σύμφωνα με την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη ήταν πολυεπίπεδη με την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη και την εφημερίδα να χρησιμοποιούνται ως μέσο διαφήμισης και προβολής των επιτελών της ΕΛΑΣ αλλά και του υπουργού και υφυπουργού Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου.

Τα όσα περιγράφει είναι αποκαλυπτικά της εξαιρετικής στενής σχέσης και συνεργασίας που είχαν με τον παρουσιαστή η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού:

-Με παρότρυνση του αρχηγού της ΕΛΑΣ φιλοξενήθηκε ειδικό ένθετο για την οδική ασφάλεια

-Με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας έγινε παρουσίαση ειδικών αφιερωμάτων για το έργο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη.

-Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εμφανιζόταν κάθε εβδομάδα στην εκπομπή

Και συνεχίζει στην επιστολή της η Νανά Παλαιτσάκη:

«Επιπλέον για την εκπομπή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα τα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώνατε προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην Ελλάς στους Υπουργούς στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα όλα αυτά αποδεικνύονται μέσω την εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της Εφημερίδας».

Μάλιστα μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέας κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού. Όλες τις ανωτέρω υποδείξεις μας τις έστελνε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου κ. Ρωτζιόκου».

Έμμεσες απειλές και προειδοποιήσεις

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχουν κρατηθεί όλες  οι επικοινωνίες και τα αποδεικτικά στοιχεία για τις συνεννοήσεις για τα ρεπορτάζ και είναι σε πλήρη γνώση των νομικών συμβούλων της επιχείρησης.

«Όλες οι επικοινωνίες – αποδεικτικά στοιχεία (γραπτά μηνύματα, email κ.α) της εκπομπής και της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της δημοσιογραφικής έρευνας, με το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι σε πλήρη γνώση των νομικών συμβούλων του Ομίλου κ. κ Πάνο Λαζαράτου, Καθηγητή διοικητικού δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και Νικολάου Αγαπηνού».

Μάλιστα, καλεί τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να αναφέρει ποιος έδωσε εντολή για να μην εμφανιστεί στην εκπομπή και κλείνει λέγοντας ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)