to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 03.04.2021

Κοινωνία

Πάτρα: «Αντάρτικο» από τον Εμπορικό Σύλλογο, ανοίγουν χωρίς προσωπικό τα καταστήματα τη Δευτέρα

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, οι έμποροι της πόλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «αντάρτικο» απέναντι στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης και να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους τη Δευτέρα, χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες και χωρίς προσωπικό - Ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Στ. Πέτσα που επισκέπτεται την περιοχή την Κυριακή


Όπως σημειώνει το thebest.gr, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας. Οι έμποροι, όπως είχε προααγγείλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Ζαφειρόπουλος προχωρούν σε "αντάρτικο" αφού αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα

Μάλιστα, ξεκαθάρισαν ότι θα ανοίξουν χωρίς προσωπικό, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους εργαζόμενούς τους, σε περίπτωση που συμβούν "ευτράπελα".

Από τη συνεδρίαση λήφθηκε η απόφαση να προχωρήσουν σε μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα. Ο Εμπορικός Σύλλογος προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο, τα δύο μέρη στα οποία θα βρεθεί ο κ. Πέτσας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας: Όχι άλλος εμπαιγμός – Να ανοίξουν τώρα τα μαγαζιά μας

Στην ανακοίνωσή τους το μεσημέρι του Σαββάτου οι έμποροι της Πάτρας τονίζουν:

«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές.

Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

- Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.
- Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.
- Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

- Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4  
στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο
στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

- Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!
Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

"Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;" αναρωτήθηκε νωρίτερα μιλώντας στο thebest ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε πως αύριο, Κυριακή, οι έμποροι θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Ο Στέλιος Πέτσας, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη στο Δημαρχείο στις 09:00 και, αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο.

«Απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα»

Για την απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις περιοχές όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, δηλαδή σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μίλησε νωρίτερα στο Θέμα 104,6 Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ο Kώστας Ζαφειρόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτο (το) να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί» και πρόσθεσε ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Επισήμανε μάλιστα ότι δεν έχουν «επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλα στα κάγκελα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

Πηγή: thebest.gr topontiki.gr

tags: Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)