to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 03.04.2021

Πολιτική

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά: Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι στις 12 το μεσημέρι

H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά καλεί τους πολίτες, λαμβάνοντας σε απόλυτο βαθμό όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, να συμμετέχουν στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο σήμερα, Σάββατο 3/4, στις 12 το μεσημέρι στο Πασαλιμάνι - Τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. η κινητοποίηση θα κορυφωθεί με τον αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Όπως τονίζει στο κάλεσμά της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργαλειοποιεί την πανδημία στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, στην εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με την επακόλουθη συρρίκνωση των μισθών.

Στην ίδια στρατηγική εντάσσονται οι κυβερνητικές προθέσεις, με την κατάθεση ενός αντεργατικού νομοσχεδίου που έχει στο επίκεντρο την κατάργηση του 8ωρου και των υπερωριών, τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τον κυβερνητικό έλεγχο των συνδικάτων. Δυστυχώς, τα τελευταία δυο χρόνια υπάρχει αλματώδη αύξηση της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αντίστοιχα ο αριθμός των συμπολιτών μας που βιώνει την απόλυτη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές. Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Η ομολογία από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ  αφορούν μόνο το 20% των θανάτων, αποδεικνύει τόσο την πλήρη κυβερνητική αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και την αναλγησία τους. Εξάλλου, όλοι θυμόμαστε τη δήλωση ενός τέως κυβερνητικού εκπρόσωπου που είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια!»

Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιτάχυνσης των εμβολιασμών, πρόσβασης όλων στα νέα φάρμακα και συστράτευσης όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας.

Οι αντιδράσεις της κοινωνίας απέναντι στα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών αντιμετωπίζονται με τρόπο αυταρχικό, με αστυνομική βία και καταστολή, με προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και με την ευθεία υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Σε όλο αυτό το δυσμενές πλαίσιο που διαμορφώνεται για την κοινωνία, οι κάτοικοι του Πειραιά έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και κινδύνων για την υγεία και ασφάλεια τους. Οι ρυπογόνες και επικίνδυνες δραστηριότητες μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η πρόκληση σημαντικών επιβαρύνσεων από την κατασκευή υποδομών και τη συγκέντρωση απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή από όλο το Λεκανοπέδιο στον Πειραιά από την κυβέρνηση και από την Περιφερειακή Αρχή Πατούλη, δημιουργούν συνθήκες αβίωτης πόλης.

Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, λόγω των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, απαιτείται η συστράτευση εργαζομένων, κατοίκων και φορέων για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για τη διεκδίκηση ενός πλαισίου πολιτικών που θα αποσκοπεί στην  ενίσχυση της δημόσιας υγείας, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και του περιβάλλοντος.

Στη συγκρότηση αυτού του μετώπου δεν χωρούν μικροκομματικές επιδιώξεις και επικοινωνιακές σκοπιμότητες που δεν προσθέτουν αλλά αφαιρούν δυνάμεις από αυτό το κοινό μέτωπο. Ψευδείς αναφορές, όπως η «προσπάθεια δημιουργίας νέας χωματερής στο Πέραμα» ή το αίτημα «να κλείσει ο ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος», σε ένα χώρο που λειτουργούσε ως χωματερή από προηγούμενες δημοτικές αρχές και σταμάτησε να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο από τη σημερινή δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και δεν συμβάλλουν στην αναγκαία ενότητα του κόσμου της εργασίας για την οικοδόμηση ενός μετώπου ανατροπής της υφιστάμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι φανερό πια σε όλους, πως το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης πλήττει τους πλέον αδύναμους, σπρώχνει τους νέους στην ανεργία και φτωχοποιεί συνολικά την κοινωνία. Η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και η θωράκιση του ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο θανάσιμος εχθρός που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή 8.000 ανθρώπων αποτελεί συλλογικό και επιτακτικό αίτημα που απορρίπτεται διακηρυκτικά αλλά και στην πράξη από τις κυβερνητικές πολιτικές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της αντίστασης και της πάλης απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Με αυτό το πλαίσιο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά καλεί τους πολίτες, λαμβάνοντας σε απόλυτο βαθμό όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, να συμμετέχουν στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς από όλους τους Δήμους του Πειραιά, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πασαλιμάνι, το Σάββατο 3 Απριλίου στις 12:00 μ.μ.., ενώ τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. η κινητοποίηση θα κορυφωθεί με τον αποκλεισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

* * *

Η σχετική ανάρτηση:

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)