to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ζούμε από θαύμα

Είχαμε προειδοποιήσει. Η αντιπολίτευση φωνάζει εδώ και έναν χρόνο: πάρτε μέτρα, προετοιμάστε το ΕΣΥ, ενισχύστε την πρωτοβάθμια περίθαλψη


Μια ατάκα που ακούγεται όλο και συχνότερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στις παρέες. Εμπιστοσύνη απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τις πολιτικές αποφάσεις -μην κοροϊδευόμαστε ότι είναι επιστημονικές- δεν υφίσταται. Αντίθετα, η ανασφάλεια και ο φόβος πνίγουν τους πολίτες, ενώ κάθε μέρα που περνάει περνούν στη σφαίρα της απαξίας και οι ειδικοί.

Κι αν αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν στα σοβαρά τους επιστήμονες, μια εξέλιξη επικίνδυνη και τρομακτική, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.  Άντε, και τους βασικότερους των βασιλέων εκ των μελών της επιτροπής που θυσίασαν την επιστήμη και την αξιοπιστία τους για να είναι αρεστοί ή να ικανοποιήσουν τους σχεδιασμούς τής πολιτικής ηγεσίας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ανομολόγητο όλεθρο. Τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Οι λίστες αναμονής για μια ΜΕΘ μεγαλώνουν. Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και οι γιατροί σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται ενώπιον τού μακάβριου διλήμματος: ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι.

Είχαμε προειδοποιήσει. Η αντιπολίτευση φωνάζει εδώ και έναν χρόνο: πάρτε μέτρα, προετοιμάστε το ΕΣΥ, ενισχύστε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, προσλάβετε γιατρούς. Τα ελάχιστα ΜΜΕ που δεν αυτοκατήργησαν τον ρόλο τους όταν μπουκώθηκαν από τα λεφτά της λίστας Πέτσα έκαναν έρευνα, έδωσαν βήμα σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής τεκμηριώνοντας ακριβώς την ανάγκη για αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ, της πρόληψης, του ορθολογικού σχεδιασμού για τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς, τους εργασιακούς χώρους.

Λεφτόδεντρα, λαϊκισμός, υπερβολές. Αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούν οι κυνικοί ανέμελοι και ανεύθυνοι που, όποτε χάνουν την μπάλα, επιστρατεύουν την ατομική ευθύνη των πολιτών. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι εμμονικοί και επικίνδυνοι. Την ώρα που η Αττική έχει γίνει Μπέργκαμο, η κυβέρνηση και το μιντιακό σύστημα των καλοπληρωμένων καλοθελητών χτυπούν τους γιατρούς -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και το ΕΣΥ.

Οι δημοσιογραφικοί εκπρόσωποι του Μητσοτάκη που ζητούσαν on camera να γκρεμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία βγαίνουν σήμερα, με πάνω από 8.000 νεκρούς, κατηγορώντας όσους ζητούν προσλήψεις και απαιτώντας «μετά την πανδημία» μια «τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία». Αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλαν οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν έπειτα από έναν χρόνο πανδημία. «Ό,τι πήρατε θα το πληρώσετε» προειδοποιούν οι πατενταρισμένοι νεοφιλελεύθεροι του υπουργείου Οικονομικών. Και δεν μπλοφάρουν.

Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική. Μετά την πανδημία, έστω και μια μέρα διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα ισοδυναμεί με δεκάδες βήματα πίσω σε έναν δρόμο χωρίς ορατή επιστροφή.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)