to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 02.04.2021

Αθλητισμός

Απόλυτη συντριβή της κυβέρνησης στις εκλογές των ομοσπονδιών - Η αθλητική κοινότητα καταδίκασε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Τη συντριπτική ήττα των μεθοδεύσεων του υφυπουργού κ. Αυγενάκη στις αθλητικές ομοσπονδίες καυτηριάζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες αποτέλεσαν για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υφυπουργό Αθλητισμού την απόλυτη συντριβή. Ένα πολιτικό «Βατερλό​» που δύσκολα θα ξεχάσει το «Μαξίμου» και θα συνοδεύει τον κ. Αυγενάκη από τώρα και στο εξής.

Από την αρχή της θητείας του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ασχολήθηκε εμμονικά με την αλλαγή των διοικήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Με έναν πρωτοφανή καταιγισμό ωμών κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών παρεμβάσεων επεδίωξε να ελέγξει τις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών και να εγκαθιδρύσει έναν στενό κομματικό μηχανισμό ημετέρων και αρεστών, για τον έλεγχο της αθλητικής κοινότητας. Όποιον ή όποια υποστήριξε,  καταποντίστηκε!

Για να πετύχει το, σκοπό της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε, δια του υφυπουργού Αθλητισμού, μια βίαιη και πρωτοφανή επίθεση συκοφάντησης, απαξίωσης και διαπόμπευσης αθλητικών στελεχών με μακρά προσφορά στο αθλητικό κίνημα. Με σωρεία «φωτογραφικών» τροπολογιών, στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, με «φωτογραφικές» άρσεις κωλυμάτων, με πληρωμένη προπαγάνδα σε φιλικά Μέσα Ενημέρωσης, έσπειρε τον διχασμό στον αθλητισμό. Δεν δίστασε να εντάξει στον σκοπό του και να εκμεταλλευτεί τις τρομακτικές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στους αθλητικούς χώρους, εργαλειοποιώντας χυδαία αθλητές και αθλήτριες που δόξασαν τη χώρα, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές τοξικό κλίμα στον αθλητισμό.

Για πρώτη φορά, ενεργά σωματεία δεν είχαν τη δυνατότητα ψήφου, γιατί το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από εργαλείο χρηστής διοίκησης, μετατράπηκε από τον κ. Αυγενάκη, σε εργαλείο αποκλεισμού από τις εκλογές. Για πρώτη φορά, το 50% των σωματείων αποκλείστηκε από τις εκλογές με... απόφαση υφυπουργού. Με μια απίστευτη τροπολογία κατήργησε τα καταστατικά των Ομοσπονδιών για να επιβάλει τον ευρωβουλευτή της ΝΔ  κ. Ζαγοράκη ως Πρόεδρο στην ΕΠΟ!

Όλα αυτά σε συνθήκες κορύφωσης της πανδημίας και με τον αθλητισμό να βρίσκεται σε μόνιμο «λουκέτο» εδώ και έναν χρόνο, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και εξαιτίας της ανικανότητας του κ. Αυγενάκη να υποστηρίξει, ό,τι εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, όπου ο αθλητισμός συνεχίζει να αναπνέει και δεν έκλεισε ποτέ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική υπεύθυνη για την καταστροφή του αθλητισμού, για το «λουκέτο» στα γυμναστήρια, στις σχολές χορού, στους χώρους εκμάθησης μαχητικών αθλημάτων και στις αθλητικές ακαδημίες. Είναι υπεύθυνη για την δραματική και δυσοίωνη καθημερινότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι (επαγγελματίες, αθλητές, προπονητές, γυμναστές) που δεν έχουν εισόδημα έναν χρόνο τώρα. Είναι, επίσης, υπεύθυνη για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί -και θα χαθούν- στον αθλητισμό και την άθληση. Για πρώτη φορά ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να βγάλει αθλητές και προπονητές στον δρόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει το αθλητικό κίνημα στη χώρα που αγνόησε, αντιστάθηκε και ακύρωσε την πρωτοφανή επίθεση κατάλυσης της δημοκρατίας και την ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων. Χαιρετίζει το αθλητικό κίνημα που αντιστάθηκε στον διχασμό που επιχείρησε να φέρει  η ΝΔ και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες αποτελεί μήνυμα υπεράσπισης του αθλητικού ιδεώδους και των αρχών του Ολυμπισμού. Αποτελεί την επιβεβαίωση της συνεργασίας, ανεξάρτητα από προσωπικές, κομματικές τοποθετήσεις, όλων των ανθρώπων που αγαπάνε τα σπορ, καθώς και άλλη μια απόδειξη της συνεργατικής κουλτούρας, που έχει επιτευχθεί χρόνια πριν, μεταξύ των ανθρώπων του αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί έναν θρίαμβο της αθλητικής κουλτούρας απέναντι σε παλαιοκομματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις νέες διοικήσεις να παραμείνουν πιστές στις αρχές του αθλητικού κινήματος, να αντισταθούν σε κάθε επόμενη μεθόδευση του χειρότερου υφυπουργού αθλητισμού που γνώρισε ο τόπος.

Ευχόμαστε στις νέες διοικήσεις να έχουν μια καλή και δημιουργική θητεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αρωγός όλων των Ομοσπονδιών στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση και αναστήλωση του αθλητισμού μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)