to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 02.04.2021

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα οι σεισμόπληκτοι στη Λάρισα

Όσο για ττο έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι δεν έχει δοθεί σε όλους τους πληγέντες της περιοχής, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις κατάσχεσης του επιδόματος από τις τράπεζες για χρέη, ενώ ως γνωστόν το εν λόγω επίδομα είναι ακατάσχετο.


Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επισκέφθηκε τα πληγέντα από το σεισμό χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η Χ. Καφαντάρη δήλωσε μετά την επίσκεψή της:

Ένας μήνας πέρασε από το σεισμό και οι σεισμοπαθείς συμπολίτες μας ακόμη δεν έχουν εμβολιασθεί κατά προτεραιότητα, παραμένοντας εκτεθειμένοι σε αυξημένους κινδύνους, λόγω των ειδικών συνθηκών.

Το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, δεν έχει δοθεί σε όλους τους πληγέντες της περιοχής.

Υπάρχουν καταγγελίες για  περιπτώσεις κατάσχεσης του επιδόματος από τις τράπεζες για χρέη, ενώ ως γνωστόν το εν λόγω επίδομα είναι ακατάσχετο.

Οι έλεγχοι στα οικήματα καθυστερούν ,ενώ παρατηρείται γραφειοκρατία στις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών.

Υπάρχουν ακόμη οικογένειες -λίγες- σε σκηνές στο Μεσοχώρι, ενώ κατά δήλωση του Περιφερειάρχη αναμένονται άμεσα και νέοι οικίσκοι.

Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι γεγονός, καθώς και η προσφορά των τοπικών Εκκλησιαστικών Αρχών.

Πέρα όμως από την επικοινωνία των Πολιτειακών Αρχών άμεσα, μετά το σεισμικό γεγονός, οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ξεχαστούν, μόλις «σβήσουν τα φώτα» της δημοσιότητας».

Η Χαρά Καφαντάρη επίσης, είχε συνάντηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου συζητήθηκε και η προετοιμασία του Σώματος ,εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά σε ένα μήνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)