to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 01.04.2021

Διεθνή

Χιλή: Κλειστά σύνορα όλο τον Απρίλιο λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται τη στιγμή που ο αριθμός των νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ (7.830, 193 θάνατοι).


Η Χιλή θα κλείσει τα σύνορά της τον μήνα Απρίλιο λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Τα σύνορα της χώρας θα είναι κλειστά καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα Απριλίου», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Κατρίν Μαρτορέλ. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται τη στιγμή που ο αριθμός των νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ (7.830, 193 θάνατοι).

Η Χιλή, με πληθυσμό 19 εκατομμυρίων κατοίκων, ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου καταγεγραμμένων κρουσμάτων (1.003.406) και μετρά 23.328 θανάτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, στις 3 Μαρτίου του 2020.

Την ίδια ώρα, η χώρα συνεχίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς και περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χαλάρωση του πληθυσμού μπροστά στην ταχεία πρόοδο των εμβολιασμών, η επαναλειτουργία των σχολείων μετά το καλοκαίρι και πολυάριθμες άλλες δραστηριότητες, όπως και η παρουσία των βρετανικών και βραζιλιάνικων στελεχών στη χώρα, εξηγεί αυτήν την άνευ προηγουμένου αύξηση των μολύνσεων.

Από την πλευρά της, η Βολιβία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της με τη Βραζιλία από αύριο Παρασκευή για τουλάχιστον μία εβδομάδα, επιχειρώντας να φρενάρει την κυκλοφορία του βραζιλιάνικου στελέχους.

Η Βολιβία, που έχει 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά 272.411 κρούσματα Covid-19 και 12.257 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Χιλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)