to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 31.03.2021

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: «Κοινωνία στον πάγο, γιατροί και νοσηλευτές υπό διωγμό»

«Φέρατε την κοινωνία στο κόκκινο, ισοπεδώνοντας την οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να μπορέσετε να ελέγξετε τη διασπορά του κορονοϊού. Και εσείς την ίδια ώρα που έχετε απωλέσει τον έλεγχο, επαίρεστε, θριαμβολογείτε ότι όλα πάνε καλά.Τελικά τι μπορείτε να κάνετε;», αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ.Τριανταφυλλίδης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.


«Μάσκες δεν μπορείτε να φτιάξετε, παρά μόνο αερόστατα, εμβόλια δεν μπορείτε να φέρετε, φάρμακα κατά του κορονοϊού δεν μπορείτε να εισάγετε, ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές δεν μπορείτε να επιτάξετε. Τελικά τι μπορείτε να κάνετε;», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης που παράλληλα στηλίτευσε την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ κ.Μπλούχου, τονίζοντας: «Άκουσα τον εισηγητή της πλειοψηφίας να χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. “ανειδίκευτο προσωπικό”. Ζητήστε συγγνώμη τώρα, από το προσωπικό του Ε.Σ.Υ.».

Και πρόσθεσε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης: «Είπε ο εισηγητής της ΝΔ: "Δεν είναι ο χώρος του Ε.Σ.Υ. πεδίο ευκαιριακής δράσης, όπως εσείς θεωρείτε, για να τον εξαντλήσετε με όρους κοινωνικής απασχόλησης, με ανειδίκευτο ή άλλο προσωπικό" και αναρωτήθηκε: "Θα πετύχουμε αναβάθμιση του συστήματος υγείας, με ανειδίκευτο προσωπικό;"  Καλά τσίπα δεν έχετε κ.Μπλούχο; Ο Πρωθυπουργός σας στις 26 Νοεμβρίου είχε δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των νοσηλευτών. Την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Βουλευτές της ΝΔ  στέλνουν επιστολές στον Υπουργό Υγείας και του ζητούν να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου. Και εσείς τους χαρακτηρίζετε μέσα στη βουλή ανειδίκευτο προσωπικό;»

Παράλληλα, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «υιοθέτηση ενός μοντέλου καθεστωτικής λειτουργίας με:

α)την Κοινωνία στον Πάγο και στην απομόνωση,

β)τη Βουλή σε καταστολή, με fast track νομοσχέδια, με τους 250 βουλευτές μέσω webex να μετέχουν εξ αποστάσεως,

γ)τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τελούν σε καθεστώς απειλών και διώξεων.

Η σιωπή των αμνών. Να μην ακούγεται τσιμουδιά. Αλλιώς απολύσεις και ξυλοφόρτωμα».

Με αφορμή την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα ο κ.Τριανταφυλλίδης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ρυθμούς χελώνας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε δύο μέρες έχει εμβολιάσει όσους εσείς οι «άριστοι» έχετε εμβολιάσει σε 90 μέρες, σε τρεις μήνες. Με αυτές τις ταχύτητες και με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στους ημέτερους γαλάζιους, Ανοσία της Κοινότητας, του Εμβολιασμού δηλαδή του 60% των πολιτών (εμβολιασμένοι πολίτες και με τις δύο δόσεις), θα αργήσουμε να δούμε. Ωστόσο η Οικονομία, η Εστίαση, ο Τουρισμός αδημονούν να χτιστεί στα τέλη Μαΐου το Τείχος Ανοσίας, για να ανοίξουν με ασφάλεια τις επιχειρήσεις τους», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)