to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:53 | 24.07.2013

Διεθνή

Ισπανία: πάνω από 20 νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία

Πάνω από 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίσθηκαν από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού απόψε κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δύο μεγάλων ισπανικών εφημερίδων Ελ Παΐς και Ελ Μούντο.


Τουλάχιστον είκοσι είναι οι νεκροί και πάνω από 50 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού απόψε κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Μία γυναίκα που βρισκόταν κοντά στην περιοχή δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό πως άκουσε πρώτα μία ισχυρή έκρηξη και κατόπιν είδε τον συρμό να εκτροχιάζεται.

Δημοσιογράφος του Cadena Ser στο σημείο του εκτροχιασμού μετέδωσε πως όλα τα βαγόνια του συρμού έχουν βγει από τις γραμμές και πως η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με σώματα σκεπασμένα με κουβέρτες.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», δήλωσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ η Ελ Παΐς έκανε λόγο για δέκα νεκρούς, ενώ για δώδεκα μιλά η Ελ Μούνδο. Το δυστύχημα σημειώθηκε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ιακώβου, πολιούχου αγίου του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες από το δυστύχημα εμφανίζουν πολλά εκτροχιασμένα βαγόνια, εκ των οποίων το ένα είναι εντελώς κατεστραμμένο, ενώ πυκνός καπνός υψώνεται από τον εκτροχιασμένο συρμό.

Ιατρικές και αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό 13 από τα βαγόνια του συρμού κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο, στις 21.00, τοπική ώρα, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών στους 50 και πλέον. Ο λόγος του εκτροχιασμού «παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος», προσέθεσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

Ο συρμός ήταν ένα τραίνο μεγάλης ταχύτητας Alvia, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαδρίτης και Φερόλ, όπως ανακοίνωσε η RENFE.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)