to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 29.03.2021

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Ο κ. Αυγενάκης προσπαθεί να καρπωθεί το έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας, Κ. Μάρκου, σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ


Τοποθέτηση του Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κώστα Μάρκου στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λεφτέρης Αυγενάκης εμφάνισε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει ως αντικείμενο την κύρωση μιας Διεθνούς Σύμβασης, δηλαδή την εναρμόνιση της εγχώριας νομοθεσίας με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Επιτροπής κατά του Ντόπινγκ [WADA] και επιχείρησε για μια ακόμα φορά, με τη γνωστή έπαρση που τον διακρίνει, να εμφανίσει τη μετάφραση ενός κειμένου ως κατόρθωμα και να διεκδικήσει δάφνες που δεν του αξίζουν.

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο K. Μάρκου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό «Ερχόμαστε τώρα, λοιπόν, για να μας πείτε ότι για ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά είναι η μετάφραση του κειμένου της WADA έχετε ή πρέπει να δρέψετε δάφνες. Να τις δρέψετε.»

Ο K. Μάρκου, στην περιεκτική παρέμβασή του αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα στελεχωμένοι οι Οργανισμοί και τα εργαστήρια ελέγχου των αθλητών, έτσι ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια και να δημιουργηθεί ένα αίσθημα δικαίου στον κόσμο του αθλητισμού και τους αθλητές και να εξασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του αθλητισμού.

Κλείνοντας ο βουλευτής Κ. Μάρκου αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, το τελευταίο παρεμβατικό ατόπημα του κ. Αυγενάκη καταγράφηκε στις εκλογές της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, όπου η Εφορευτική Επιτροπή διενεργούσε τις εκλογές από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ ο σέρβερ που δεχόταν τις ψήφους βρισκόταν εγκατεστημένος  στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)