to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 26.03.2021

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: «Οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας είναι πάντα, νομικώς ενεργές, δικαστικώς επιδιώξιμες και πολιτικά βάσιμες»

Με αφορμή τη απόρριψη από την Γερμανική Βουλή της διεκδίκησης για τις γερμανικές επανορθώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στάθηκε στη βασιμότητα των ελληνικών αξιώσεων


Αναλυτικά η δήλωση του:

«Όσες αποφάσεις και αν πάρει η Γερμανική Βουλή, οι απαιτήσεις για τις επανορθώσεις της Γερμανίας σχετικά με το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις, τις καταστροφές, τις ομαδικές εκτελέσεις, την κλοπή των πολιτιστικών θησαυρών είναι απαράγραπτες, νομικά και ηθικά ενεργές.

Δύο χρόνια μετά από τη ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής Βουλής και την παρέμβαση της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς την Γερμανία, για διεκδίκηση των επανορθώσεων, με όλα τα μέσα, η Γερμανική Βουλή απέρριψε τις ελληνικές διεκδικήσεις, καταψηφίζοντας το ψήφισμα που κατέθεσαν οι Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς, σχετικά με την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις γερμανικές επανορθώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Πολίτες, για το τι προτίθεται να πράξει. Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έχει παρουσιάσει κανένα επίσημο σχέδιο, ούτε έχει διευκρινίζει αν θα συνεχίσει αυτό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε, δηλαδή τον αγώνα για τις διεκδικήσεις των γερμανικών επανορθώσεων. Δύο χρόνια πάνε χαμένα, με την Ελληνική Κυβέρνηση να είναι απούσα, παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, αλλά και το ηχηρό μήνυμα δύο κομμάτων της Γερμανικής Βουλής, ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας, πρέπει να παραμείνουν ενεργές.

Το χρέος όλων μας είναι βαρύ και δεν θα σβήσει ποτέ, μέχρι τη δικαίωση των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Χρέος προς όλους και όλες που μας ενέπνευσαν, πολέμησαν και πέθαναν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ήττα του ναζισμού και του φασισμού.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)