to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:35 | 23.07.2013

Διεθνή

Συρία: Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συναντηθεί την Παρασκευή ατύπως με την συριακή αντιπολίτευση

Το ΣΑ του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει στα τέλη της εβδομάδας μία ανεπίσημη συνάντηση με μέλη της αντιπολιτευόμενης παράταξης της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας, μολονότι δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτήν θα παραστεί και ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών, δήλωσε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Λάιαλ Γκραντ.


Στη συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, θα συμμετέχουν πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της συμμαχίας Άχμεντ αλ Τζάρμπα, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκραντ υποστήριξε πως ο ανεπίσημος χαρακτήρας της συνάντησης «θα προσφέρει ένα βήμα για τα μέλη του Συμβουλίου να έχουν μία ειλικρινή και άτυπη ανταλλαγή απόψεων με την Εθνική Συμμαχία, και να συνομιλήσουν για σημαντικά θέματα που άπτονται της συριακής σύρραξης».

Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται «ο τερματισμός της βίας και η προετοιμασία για τη συνδιάσκεψη Γενεύη 2, καθώς κι η αντιμετώπιση των ζητημάτων της πρόσβασης ανθρωπιστικών οργανώσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των αμάχων» κατά τον Γκραντ.

Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «δεν είναι σαφές» εάν ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς, που ηγείται του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, θα παρίσταται στην συνάντηση της Παρασκευής με το ΣΑ. Σε περίπτωση που αφιχθεί ο Ιντρίς, θεωρείται πιθανόν ότι θα προκαλέσει επαφές στα παρασκήνια των συνομιλιών ώστε να υποστηρίξει την ανάγκη εξοπλισμού των ανταρτών.

Επίσης άδηλο είναι το ποιος θα αντιπροσωπεύσει τους αντάρτες μαχητές, εάν δεν παραστεί ο Ιντρίς στη συνάντηση. Σε αυτήν αναμένεται να βρίσκεται και Νατζίμπ Γαντμπιάν, αντιπρόσωπος της Συμμαχίας στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Γκραντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)