to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ομάδα εξουσίας

Σε κάθε περίπτωση, τα καταλυτικά πολιτικά δεδομένα είναι δύο: λεφτά δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχει πολιτικό κόστος από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας


Ο(υπουργός χρεωμένος με τη διαχείριση της πανδημίας) Άκης Σκέρτσος έκανε την Παρασκευή άλλη μία αποτυχημένη πρόβα κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνοντας άγχος και αδυναμία να διαχειριστεί τον ελεύθερο διαλογικό πολιτικό λόγο που ξεκινά μετά τους πίνακες και τα σημειώματα. Οπότε, η υποτονική Πελώνη, μέχρι νεωτέρας ή μετεγγραφής.

Το τελευταίο, βέβαια, είναι σχετικά δύσκολο. Το σύστημα εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στο Μαξίμου είναι κλειστό σαν στρείδι και δεν θέλει να δημιουργηθούν μαργαριτάρια στο εσωτερικό του. Η ομάδα εξουσίας του Μαξίμου μπορεί να μην έχει (και να μην θέλει να έχει) σχέση με τη Ν.Δ. αλλά διαχειρίζεται την εξουσία εν ονόματι της Ν.Δ. Και δεν θέλει να μπλέκουν άλλοι στα πόδια της. Ρωτήστε και τον Ταραντίλη, που βίωσε το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του και την απόπειρα προσωπικής του απαξίωσης ακόμα και όταν έφυγε από το Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, τα καταλυτικά πολιτικά δεδομένα είναι δύο: λεφτά δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχει πολιτικό κόστος από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας και την πολιτικά, οικονομικά και υγειονομικά αποτυχημένη στρατηγική τού ακορντεόν. Αυτά καταγράφηκαν σε δύο κυλιόμενες έρευνες που φέρουν τη Ν.Δ. μεταξύ του 25% - 30% και συζητήθηκαν την Καθαρά Δευτέρα στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη, όταν ελήφθη η απόφαση να χαλαρώσει η καραντίνα - απόφαση που εξατμίστηκε έως την Παρασκευή από τις αντιδράσεις των επιστημόνων και της κοινής γνώμης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει αντεπίθεση. Προσπαθεί να κλείσει το θέμα της αστυνομικής βίας. Επιχειρεί να αποκολλήσει το ΚΚΕ από τις διαδηλώσεις για να απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να επιβάλει ξανά όρους πολιτικής της κυριαρχίας. Στο “Πρώτο Θέμα” ήδη προαναγγέλλουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τίποτα από όλη αυτή τη βαβούρα και η διαφορά παραμένει στο 13% - 15%» και ότι «σε λίγες μέρες (next week) θα βγουν οι δημοσκοπήσεις και θα δικαιωθώ». Ξέρουν τι θα βγάλουν οι έρευνες πριν καν αρχίσουν!

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι δημιουργήθηκε το 15% της κοινωνικής δυσαρέσκειας - το κατέγραψε αναλυτικά η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ της Κυριακής. Και αποτελείται, όπως ορθά επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, από οικογενειάρχες, νοικοκυραίους που ψηφίζουν Ν.Δ. «και σε αυτούς απευθυνόμαστε και εμείς».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)