to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 23.03.2021

Ρένα Δούρου

πηγή: tvxs.gr

Κοινωνία

Τα αληθή λέγει ο κ. Μητσοτάκης...

Αλλαγμένο σίγουρα θα τον αφήσει τον τόπο ο κ. Μητσοτάκης. Είτε στο τέλος της 4ετίας είτε νωρίτερα. Επί τα χείρω.


«Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα». Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Αλήθεια λέει ο πρωθυπουργός.

Ήταν άλλωστε σαφής τον Φεβρουάριο, όταν σε ένα φόρουμ, έλεγε ότι η πανδημία δεν σταμάτησε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Πράγματι, τα ντιλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι συμφωνίες κλείνουν, παρά την πανδημία, με ρυθμούς... κανονικότητας! Το πρόγραμμα όμως της ΝΔ δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό μετράει πάνω από όλα. Αυτό θα καθορίσει, σε τελευταία ανάλυση, και το χρόνο των εκλογών. Έπεται λοιπόν συνέχεια, μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός.

Γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτό που σήμερα σηκώνει μόνο του το βάρος των ζωών μας, “πρέπει”, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, να βγει αποδυναμωμένο από την πανδημία. Και ενισχυμένος ο ιδιωτικός τομέας της υγείας. Το σχετικό σχέδιο είχε άλλωστε ξεκινήσει πριν από την πανδημία.

«Πρέπει» να «εκσυγχρονιστεί» (άλλη μία κακοποιημένη από τους νεοφιλελεύθερους, λέξη) η αγορά εργασίας – έρχεται ο σχετικός νόμος για τις απλήρωτες υπερωρίες, το ωράριο – λάστιχο, κ.α.. «Πρέπει» να «μεταρρυθμιστεί» (ιδιωτικοποιηθεί) η επικουρική ασφάλιση – προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

«Πρέπει» αυτά τα «ζόμπι», οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να εξαφανιστούν προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων – η πανδημία “βοηθά” την ιδεοληψία της κυβέρνησης. «Πρέπει» να καταργηθεί όλο το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας που με κόπο, σε δύσκολες συνθήκες, είχε στήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει» να περάσει με τους επικίνδυνους νεοφιλελεύθερους όρους που αβαντάρουν ημετέρους, εν κρυπτώ και παραβύστω, χωρίς πραγματική διαβούλευση με την κοινωνία, το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο οδικός χάρτης για τον τόπο για τα επόμενα χρόνια, που άπαντες στην Ελλάδα αγνοούμε και βρέθηκε στα χέρια Γερμανού τινός ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, όπως αποκάλυψε ο Π. Κόκκαλης

«Πρέπει» να περάσουν όλες χαριστικές / φωτογραφικές διατάξεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας που η υποκριτικά “πράσινη” κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως “αστερίσκο”.

Αλλαγμένο σίγουρα θα τον αφήσει τον τόπο ο κ. Μητσοτάκης. Είτε στο τέλος της 4ετίας είτε νωρίτερα. Επί τα χείρω.

ΥΓ: Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός μιλά για... “παραδοτέα”, έναν εμπορικό όρο, ακριβώς σα να πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας... Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)