to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 22.03.2021

Πολιτική

«Εικόνα κατάστασης πολέμου» συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον «Ερυθρό Σταυρό» (φωτογραφίες-βίντεο)

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».


Το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για «εικόνα κατάστασης πολέμου» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία ένα χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Όπως επισήμανε «τα νοσοκομεία βρίσκονται πάνω από τον κόκκινο συναγερμό και αν δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα τα νοσοκομεία οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ακόμα και τώρα βαδίζει χωρίς μόνιμες προσλήψεις και χωρίς σχέδιο, χωρίς την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και την κατηγόρησε πως αρνείται να συγκρουστεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό.

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid.

Αλ. Τσίπρας: «Εικόνα κατάστασης πολέμου στα νοσοκομεία - Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές»

Η κυβέρνηση  επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου  είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας η εικόνα είναι κατάστασης πολέμου με το υγειονομικό προσωπικό με αυταπάρνηση να ανταποκρίνεται στη φροντίδα των ασθενών ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 100 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε κλίνες εκτός ΜΕΘ ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ασθενείς με άλλες παθήσεις εκτός κορωνοϊού που έχουν, επίσης, ανάγκη για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στην επίταξη των 206 γιατρών επεσήμανε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση στο και πέντε και χωρίς σχέδιο. «Αυτοί οι 200 γιατροί δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να τους προσλάβουν;» υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εμμένει στο να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις και να μην προχωρά σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

«Προφανώς και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν και να προτάξουν τον όρκο στον Ιπποκράτη αλλά χωρίς σχέδιο βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο». Η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας, επεσήμανε και ότι αντίθετα επιλέγει να δίνει δώρο διπλά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσει για ασθενείς, όμως, non covid.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)