to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 03.04.2021

Κοινωνία

«Άνθρωποι»: Σειρά μαρτυριών - ιστοριών για τα θύματα της πανδημίας με τη Δώρα Αυγέρη (βίντεο)

Είναι χιλιάδες και δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι, χιλιάδες άνθρωποι. Με όνομα κι επίθετο. Με φίλους, συγγενείς, παιδιά κι εγγόνια, άνθρωποι με οικογένειες. Θύματα της πανδημίας, καταγράφηκαν ως αριθμοί, αλλά παραμένουν στη μνήμη των οικείων τους: Παρακολουθήστε τα πρώτα δύο επεισόδια-μαρτυρίες της σειράς «Άνθρωποι» που παρουσιάζει η Δώρα Αυγέρη


Άνθρωποι που αγωνίστηκαν και παρέμειναν αγωνιστές μέχρι τέλους.  Άνθρωποι δικοί μας που δεν είναι πια μαζί μας. Θύματα της πανδημίας, καταγράφηκαν ως αριθμοί, αλλά παραμένουν στη μνήμη των οικείων τους.

Στους αριθμούς δεν καταγράφονται οι ιστορίες αυτών που έφυγαν, αλλά ούτε και οι ιστορίες των πολλών περισσότερων που έμειναν πίσω να μνημονεύουν τους νεκρούς τους, αντιμέτωποι με νέα επείγοντα αδιέξοδα.

Αυτή η μνήμη γίνεται οδηγός για ένα χρονικό μαρτυριών. Το χρονικό μιας τραγωδίας που μας πλήγωσε και συνεχίζει να μας πληγώνει. Το χρονικό μιας τραγωδίας που περιμένει την κάθαρση.

«Κώστας Πετσούκης»: η δεύτερη μαρτυρία της σειράς «Άνθρωποι»

Ο Κώστας Πετσούκης εργαζόταν ως  υγειονομικός στο νοσοκομείο της Φλώρινας. Ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19. Έτσι προσβλήθηκε και ο ίδιος από κορωνοϊό στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που χτύπησε ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα.

Έμεινε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για δυο ημέρες...

«Σα να παρακολουθώ το ίδιο έργο, με το ίδιο σενάριο, τώρα στην Αττική στο τρίτο κύμα της πανδημίας.»

Μια μαρτυρία από τη σύζυγό του, Ολυμπία Τσάτσα:

«Λάζαρος Παπαδόπουλος του Κωνσταντίνου»: η πρώτη μαρτυρία της σειράς 

32 μέρες  σε 18 λεπτά. Η μαρτυρία για τον εφιάλτη ενός ανθρώπου που έφυγε από COVID-19 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Μιλά η κόρη του Βιβή Παπαδοπούλου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)