to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:04 | 16.03.2021

Πολιτική

Η ΝΔ «αδειάζει» τον Κυμπουρόπουλο για την ψήφο κατά των αμβλώσεων

«Αδειάζει» τον Κυμπουρόπουλο η ΝΔ μετά την απόφασή του να ψηφίσει στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση - Πως δικαιολογεί ο ίδιος την απόφασή του


Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η στάση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλου, ο οποίος ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης σε σχετική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου αυτές της άκρας δεξιάς υποστηρίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη». Με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέγει.

Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να διαχωρίσει την θέση της και να «αδειάσει» τον Στ. Κυμπουρόπουλο, ύστερα από την πληθώρα αντιδράσεων. 

Σε μία σύντομη ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Τι απαντά ο ίδιος

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να ψηφίσει κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Ωστόσο, στις 26 Νοεμβρίου του 2020 απείχε από το ψήφισμα καταδίκης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 455 υπέρ, 145 κατά και 71 αποχές είχε καταδικάσει την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία.

Αποτελέσματα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)