to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η επένδυση του Μητσοτάκη στη βία και το αντι-Τσίπρα μένος του

Όσο πληθαίνουν τα λουκέτα, όσο μεγαλώνει η φτώχεια, όσο η ανασφάλεια πλημμυρίζει μικρομεσαίους και μισθωτούς, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η άγρια καταστολή απλών πολιτών και όσων αντιδρούν στην επαίσχυντη πολιτική του Μητσοτάκη.


Ο Μωυσής θα εντείνει την αστυνομική βία. Σειρά έχουν τα πανεπιστήμια όπου με το νόμο Κεραμέως θα βλέπουμε πιο πολλούς αστυνομικούς παρά φοιτητές.

Νομίζει ότι με το ξύλο, τα δακρυγόνα θα καταστείλει τις κινητοποιήσεις που βράζουν και θα εξελιχθούν σύντομα σε  τσουνάμι.  Είναι  όμως μακριά νυχτωμένος.

Η άγρια καταστολή δεν ανακόπτει ούτε πρόκειται να ανακόψει τις μαζικές διαδηλώσεις, το ξεσήκωμα του κόσμου που θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας μόλις κοπάσει η πανδημία. Η πολιτική του είναι καταστροφική σε κάθε επίπεδο και προκαλεί μία όλο και διογκούμενη οργή στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Όμως δεν μένει  μόνο τη βία και τη καταστολή. Έχει  την συκοφαντία και το ψέμα . Συκοφαντία όχι γενικά των πολιτικών αντιπάλων αλλά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εφιάλτης του έχει γίνει ο Τσίπρας. Για όλα αυτός φταίει. Κοιμάται, ξυπνάει   το φάντασμα του Τσίπρα βλέπει να  τον κυνηγάει.  Δεν είναι  βέβαια τυχαία αυτή η εφιαλτική ανησυχία του.  Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι προϋπόθεση για να διατηρήσει την εξουσία του, να απαλλαγεί από την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  είναι η εξουδετέρωση του Τσίπρα. 

Στα πλαίσια αυτά τον συμφέρει ή έτσι νομίζει να πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και για αποπροσανατολίσει αλλά και να διχάσει την κοινωνία.

Να μείνει στο απυρόβλητο η καταστροφική πολιτική του. Και όμως συνεχίζει να ανησυχεί. Άλλωστε  όσο  περνά ο καιρός προσθέτει και άλλα «επιτεύγματα» στο ενεργητικό του που δείχνουν καθαρά το αντιδραστικό πολιτικό DNA του. Μέσα σε ένα μόλις μήνα  έκανε ρεκόρ: Από την Πεντέλη στην Ικαρία ,από το Da Capo στην υπόθεση Λιγνάδη και από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ στη Νέα Σμύρνη.

Στο οπλοστάσιό του έχει και άλλα μέσα για να αποπροσανατολίσει. Όπως για παράδειγμα η παραπομπή Παππά με βάση τα γελοία επιχειρήματα Καλογρίτσα καθώς και η υπόθεση Κουφοντίνα.  Έχει και τους βαρόνους της παραπληροφόρησης που έκαναν νέα εκδήλωση «δημοκρατικής ενημέρωσης» στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης δείχνοντας αποκλειστικά  τον τραυματισμό του αστυνομικού ενώ έριξαν «μαύρο» στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που προηγήθηκε. 

Συμπέρασμα:  Η «φωτιά» στη κοινωνία  που έχει ανάψει ο Μητσοτάκης με την καταστροφική πολιτική του δεν πρόκειται να κοπάσει. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για αυτόν και το αντιλαμβάνεται  και ο ίδιος. Η επένδυσή του στην βία και τη καταστολή δείχνει το φόβο του. Η ψύχωσή του κατά του Τσίπρα και το αντί-ΣΥΡΙΖΑ  μένος του  εκφράζουν   την αδυναμία του να αντιπαρατεθεί  με πολιτικούς όρους αλλά και την αδυναμία του να διαχειριστεί την πανδημία, την οικονομία και κάθε πτυχή της πολιτικής ζωής.  Το καθεστώς των «αρίστων» βουλιάζει ολόκληρη τη κοινωνία. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Όμως η οργή ξεχειλίζει και τον Μωυσή δεν πρόκειται να τον σώσουν ούτε τα λιβανιστήρια των βαρόνων της παραπληροφόρησης ούτε οι πειραγμένες δημοσκοπήσεις .

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)