to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 10.03.2021

Πολιτική

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας το άνοιγμα της αγοράς - «Φρένο» στον Άδωνι από την Πελώνη

Φρένο στις χθεσινές (Τρίτη 9 Μαρτίου) αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις περί ανοίγματος της αγοράς, οι οποίες εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, Αδ. Γεωργιάδη, έβαλε σήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση διά της Αρ. Πελώνη - Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Είμαστε αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται


Ενώ χθες ο υπουργός Ανάπτυξης είχε κάνει λόγο για άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και από τις 22 Μαρτίου, οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αρ. Πελώνη, στον Σκάι έβαλαν πάγο στις εκτιμήσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, προκειμένου να μη μείνει εκτεθειμένος, αναγκάστηκε να μαζέψει τις χθεσινές του εξαγγελίες.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα", δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο, η Αρ. Πελώνη εμφανίστηκε εξαιρετικά συγκρατημένη καθώς έκανε λόγο, μιλώντας στον Σκάι, για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και εξήγησε ότι με αυτά τα νούμερα κρουσμάτων και διασωληνωμένων η συζήτηση περί ανοίγματος της αγοράς  δεν είναι της παρούσης αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε, υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες 10 ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Ακολούθως, ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε, μιλώντας στον ραδ. σταθμό Σκάι, πως «αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Είμαστε αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και το άδειασμα Γεωργιάδη από την Αρ. Πελώνη, τονίζεται:

Χθες ο κ. Γεωργιάδης, παρακάμπτοντας τους επιστήμονες και ενώ όλοι ανέμεναν έκρηξη κρουσμάτων, προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Μάρτιο.
Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος αδειάζει για πολλοστή φορά τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Δεν φθάνει που η χώρα βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν της πανδημίας, με το ΕΣΥ στο κόκκινο και την οικονομία σε κατάρρευση.

Δεν φθάνει που η κυβέρνηση κάνει εδώ και έναν χρόνο τα ίδια λάθη και τίποτα επί της ουσίας για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν φτάνει που οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση, αντιμέτωποι με προβλήματα επιβίωσης και χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη μετά από το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Δυστυχώς, είμαστε όλοι αντιμέτωποι και με μία κυβέρνηση ασυνεννοησίας που δεν ξέρει τι της γίνεται.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)