to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 10.03.2021

Πολιτική

«Κανένα σχέδιό τους δεν θα περάσει»: Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο φοιτητικό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ

Στο προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στη 1μ.μ. καλεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης - «Τους απαντάμε πως κανένα από τα σχέδιά τους δεν θα περάσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της


Στο φοιτητικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 1μ.μ. καλεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την ημέρα που μπήκε λουκέτο στα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα. Η ΝΔ με κλειστά πανεπιστήμια αποπειράθηκε να εφαρμόσει όλα τα αντεκπαιδευτικά και βαθιά αντικοινωνικά τις σχέδια προκειμένου να υποβαθμίσει και να εξευτελίσει τόσο το Δημόσιο Δωρεάν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, αλλά και την φοιτητική κι ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με τη βαθιά ιδεολογική χάραξη πολιτικής της, ήλπιζε να καταφέρει να αποδομήσει το πανεπιστηνιακό ιδανικό εργαλειοποιώντας για άλλη μια φορά την πανδημία. Ωστόσο, υπολόγισε για άλλη μια φορά χωρίς τον ξενοδόχο. Τα αντιδραστικά  τους νομοσχέδια μπορεί να ψηφίστηκαν, αλλά η εφαρμογή τους ανατρέπεται μέρα με τη μέρα κι η ανατροπή αυτή προκύπτει μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων εξαιτίας των οποίων τα πανεπιστήμια μας ζωντανεύουν ξανά.

Ως γνωστόν, η ΝΔ είναι αλλεργική στη δημοκρατία και για αυτό επέλεξε το προηγούμενο διάστημα δια της κρατικής καταστολής κι επιβολής, αφού συναίνεση δεν θα αποκτήσει ποτέ στους ακαδημαϊκούς χώρους, να διαλύσει οτιδήποτε τολμούσε να αντισταθεί στα χουντικής έμπνευσης σχέδια της, εξού κι επιδόθηκε τη Δευτέρα 8/3 σε άλλο ένα όργιο καταστολής μέσω της πολιορκίας του ΑΠΘ σε μια απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας. Ωστόσο, η μαζική προσέλευση αλληλέγγυων, ακαδημαϊκών και πολιτικών στελεχών, αλλά και η επαγρύπνηση του λαού της πόλης, έθεσε απευθείας υπόλογους τον πρύτανη του ΑΠΘ, Παπαϊωάννου και τους πραιτωριανούς του Μ.Χρυσοχοΐδη και του Κ.Μητσοτάκη σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αντί λοιπόν να προσποιηθούν έστω ότι προσπαθούν για την επαναλειτουργία των σχολών μας και την επανεκκίνηση των εργασιών μας, προσπαθούν να μας αποκόψουν εντελώς απ' αυτές, κλιμακώνοντας την ένταση και εφαρμόζοντας ένα καθεστώς κρατικής τρομοκρατίας που στρατηγικός του εχθρός είναι η νέα γενιά που αμφισβητεί την εξουσία και δεν εκφοβίζεται. Αυτό αποδεικνύεται κι από τα χτεσινά γεγονότα. Έπειτα του οργίου κατασταλτικής βίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση στη Νέα Σμύρνη, υπήρχαν δημόσιες καταγγελίες κατά τις οποίες,μες τη νύχτα, συμμορίτικα, επιθυμούσαν να εκκενώσουν την κατειλημμένη Πρυτανεία. Η νεολαία έσπευσε στην Πρυτανεία και η μαζική προσέλευση απέδειξε πως αυτή η νέα γενιά σπάει τον φόβο.

Εμείς τους απαντάμε πως κανένα από τα σχέδια τους δεν θα περάσει. Καλούμε κάθε νέο και νέα της πόλης να αποτάξει κάθε λογική ανάθεσης και να στρατευτεί μαζί μας για την ανατροπή της αυταρχικής εξουσίας της ΝΔ. Καλούμε κάθε νέο και νέα να βρεθεί στο πλευρό μας την Τετάρτη 10/3 στη 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου για μια ακόμη πιο μαζική απάντηση στη νεοχουντικής κοπής κυβέρνηση.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΕΤΆΡΤΗ 10/3, 13:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)