to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 08.03.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Κυβέρνηση αυταρχισμού η ΝΔ, επιβάλλει στη κοινωνία τη λογική του «Θα σας πατάξουμε»

Κυβέρνηση αυταρχισμού που καλλιεργεί την ένταση και θέλει να επιβάλει στους πολίτες τη λογική του «θα σας πατάξουμε» σε κάθε περίπτωση αντίστασης και διαφωνίας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση της ΝΔ, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με αφορμή την απαράδεκτη χθεσινή αστυνομική βία στη Ν. Σμύρνη.


Μιλώντας για το θέμα αυτό στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων. Υπάρχει μια άποψη που διαχέεται πλέον από τη κυβέρνηση στη κοινωνία: «Θα σας πατάξουμε». Σύμφωνα με τη λογική αυτή,  η όποια αντίσταση ή διαφωνία του πολίτη, αντιμετωπίζεται  ως κολάσιμη πράξη, όπου παρεμβαίνει με καθοριστικό τρόπο η αστυνομία. Υπάρχει  πια πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί εθίζεται με δόσεις αυταρχισμού η κοινωνία ώστε κάθε διαφοροποίηση του πολίτη να θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως, το οποίο αναλαμβάνει να λύσει η αστυνομία με την καταστολή. Και φτάνουμε έτσι στα όσα σοκαριστικά που είδαμε χθες. Χωρίς καμία παραβατικότητα αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά πολιτών. Εδώ όμως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή. Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση και πρωτίστως ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Και ο κ. Ξανθόπουλος συμπλήρωσε:

Η κυβέρνηση έχει τη πρώτη ευθύνη και δεν πρέπει να τροφοδοτεί την ένταση ειδικά όταν χρειάζεται αποδοχή των μέτρων κατά της πανδημίας. Δέστε τι γίνεται στη Βουλή, που συνεδριάζει συμβολικά με δύο βουλευτές ανά κόμμα και η κυβέρνηση περνά ορυμαγδό νόμων, επικαλούμενη τις έκτακτες συνθήκες και εκμεταλλευόμενη την αφωνία που η ίδια επιβάλει. Είναι προφανές πλέον ότι επιλεγμένα η κυβέρνηση στοχοποιεί, και αναδεικνύει προβλήματα και αυτό δεν είναι καλό για το δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι κυβέρνηση αυταρχισμού η ΝΔ. Εκείνη δημιουργεί τις συνθήκες έντασης  και αυτή οφείλει να λάβει μέτρα».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Η κοινωνία έχει κουραστεί. Τα μέτρα άνοιξε κλείσε, δεν αποδίδουν. Το να κάνει ο πολίτης μια βόλτα και να καθίσει σε ένα παγκάκι δεν αποτελεί έκνομη δραστηριότητα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα βάλει την αστυνομία να διαλύσει όσους κάθονται στα παγκάκια και θα σταματήσει τον επιπολασμό της πανδημίας; Και αυτοί που στοιβάζονται παστωμένοι σε μέσα μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, που αποτελούν εστί πολύ μεγάλης μετάδοσης του ιού;  Βλέπετε ότι σε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, η κυβερνητική πολιτική διαπνέεται από τη λογική «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Αλλά αυτό δεν είναι λειτουργία σύγχρονης δημοκρατίας, τόνισε.

Ο κ. Ξανθόπουλος, έκανε επίσης αναφορά και στη σημερινή ημέρα της Γυναίκας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα,  είναι μια μέρα  μνήμης και αγώνα για το άλλο μισό του ουρανού που λέει και ο ποιητής, Εύχομαι πρόοδο και εξέλιξη και συνεχείς μάχες για μια καλύτερη ημέρα για όλους μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)