to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 08.03.2021

Κοινωνία

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε η αίτηση για ακύρωση της μεταγωγής του στον Δομοκό

Το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας απέρριψε το Αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως που έχει προτείνει την απόρριψη του αιτήματος ως "απαράδεκτο".


Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έκρινε μη νόμιμο το αίτημα ενώ κρίνονται και απαράδεκτα όσα αφορούν διοικητικές πράξεις για τις οποίες είναι αναρμόδιο…

Απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί του Κορυδαλλού που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση - πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προ το αίτημα επαναμεταγωγής στο Κ. Κ. Κορυδαλλού ως μη νόμιμο.

Στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να εξετάσει τέτοιου είδους αιτήματα.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή όπως τροποιήθηκε με το νόμο 4760/2020 συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, παραμένει τριμελής και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως Πρόεδρο, τον επόπτη του συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού Αντεισαγγελέα Εφετών ή τον αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.) ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ή άλλο μέλος του, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ως μέλη.

Πηγή: lamiareport.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)