to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα ίδια επικίνδυνα λάθη με τον τουρισμό

Στρεβλή και επικίνδυνη η αντίληψη όσον αφορά την τουριστική δραστηριότητα σε υποτίθεται «covid free» νησιά


Εντυπωσιακό το χθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων. Εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό για τις προθέσεις και τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης που όχι μόνο δεν μαθαίνει από τα λάθη της, αλλά επιμένει σ’ αυτά αδιαφορώντας για το κόστος των επιλογών της.

Τα Νέα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «Covid free» νησιά παρουσίασαν χθες τα Νέα, αποκαλύπτοντας, όπως λέγαμε, ότι προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο εμβολιασμός των κατοίκων των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Ρόδου και της Κέρκυρας, ώστε αυτοί να υποδεχτούν τους τουρίστες του 2021.

Τι κι αν ο υπόλοιπος πληθυσμός περιμένει και θα περιμένει να έρθει η σειρά του; Τι κι αν ευαίσθητες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι εκπαιδευτικοί για παράδειγμα, δεν έτυχαν κάποιας προτεραιότητας στον εμβολιασμό; Τι κι αν δεν υπάρχει σχέδιο εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό που θα πάνε το καλοκαίρι να δουλέψουν στα νησιά; Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναλάβει τα περσινά λάθη, όπως τότε που υπέκυψε στις πιέσεις των μεγάλων tour operators και άνοιξε τους τουριστικούς προορισμούς χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα η χώρα να «κοκκινίσει» τον Σεπτέμβριο του 2020.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη της -λάθη που παραδέχθηκαν δημοσίως και κορυφαίοι υπουργοί της- και δηλώνει τώρα έτοιμη να επαναλάβει τα σφάλματα της περσινής χρονιάς προτάσσοντας τη στρεβλή αντίληψη που ο πρωθυπουργός έχει για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης σε σημαντικούς οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός.

Στρεβλή και επικίνδυνη αντίληψη των δεδομένων αλλά και των αναγκών της χώρας και των κατοίκων της όσον αφορά την τουριστική δραστηριότητα σε υποτίθεται «covid free» νησιά, όπου θα μπορούν να κάνουν διακοπές Βρετανοί τουρίστες χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά δεν θα μπορούν να πάνε  Έλληνες που δεν θα έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)