to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 04.03.2021

Κοινωνία

Μαζική και σήμερα η συγκέντρωση για τον Δημ. Κουφοντίνα

Νέα πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 56η μέρα απεργία πείνας και τη 10η απεργία δίψας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.


Με το αίτημα που κατέθεσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, για διακοπή της ποινής, να απορρίπτεται ομόφωνα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, η απεργία πείνας και δίψας του κρατουμένου συνεχίζεται και μαζί συνεχίζονται και οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

ΌΣτη σημερινή κινητοποίηση, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις, αντιεξουαστικές συλλογικότητες, νομικοί, φοιτητές και πλήθος πολιτών.

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλειστοί παραμένουν ακόμη «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι» και «Μέγαρο Μουσικής».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε σημερινή του δήλωση από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σημειώνει όπως μεταδίδει το eksegersi.gr ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν»

Νεα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Παρόντες είναι, δικηγόροι, φοιτητικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι πολίτες, οι οποίοι με πανό και συνθήματα ζητούν να υλοποιηθεί το αίτημα του κρατούμενου που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια.

Η αστυνομική παρουσία και σήμερα είναι έντονη, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή τη φορά περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχοντας απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλατεία από όλες τις διόδους πλην της νότιας που οδηγεί στην Ερμού.

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία και στους γύρω δρόμους, με δυνάμεις της Δράση και ΔΙΑΣ να περιπολούν, ενώ στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής βρίσκονται και οι Αύρες της Αστυνομίας.

Νεα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)