to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 04.03.2021

Πολιτική

Τα ψέματα Γεωργιάδη στη Βουλή ξεσκέπασε ο Ε. Τσακαλώτος: Αντιλαμβάνονται «δειγματοληπτικά» την δημοκρατία

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε την κυβέρνηση το αυτονόητο: ιατί δεν συνταγογραφεί τα τεστ Covid;


Το θέμα που, μεταξύ άλλων, έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στη Βουλή, ήταν το ερώτημα του γιατί η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και σήμερα να συνταγογραφήσει τα test για τον νέο κορονοϊό. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει επιτακτικά το θέμα, παίρνοντας ιδιαίτερα κριτική θέση απέναντι σε αυτή την αδράνεια, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση διστάζει, ώστε να μη διαταρράξει τις συμφωνίες που έχει κάνει με τα ιδιωτικά συμφέροντα.
 
Παίρνοντας τον λόγο ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί παντελώς τα μέτρα για τη πανδημία. Γιατί δεν ξέρει ότι εδώ και βδομάδες λειτουργεί πλατφόρμα όπου όποιος πολίτης θέλει μπορεί να δώσει το όνομα του και να λάβει το τεστ δωρεαν».
 
Σχολιάζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως αποπειράθηκε να εισέλθει στην πλατφόρμα που είπε ο κ. Γεωργιάδης https://testing.gov.gr, όπου και συνάντησε την εξής διατύπωση:
 
«Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19».
 
«Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.»
 
Συνέχιζοντας ο Ευκλ. Τσακαλώτος, πρόσθεσε: «Αλήθεια ο Κ. Γεωργιάδης αυτό εννοεί; Αυτό εννοούν στην κυβέρνηση δωρεάν συνταγογράφηση; «Αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών»;
 
Και μάλιστα τολμάει να εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αγνοεί παντελώς τα μέτρα για τη πανδημία.» Θα του απαντήσω λοιπόν ότι ο ίδιος -παρότι έκατσε αρκετά χρόνια την φιλοσοφική- αγνοεί την ελληνική γλώσσα. Γιατί αυτό δεν είναι «δωρεάν συνταγογράφηση».
 
Εκτός και αν έτσι εννοούν την δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και στο μέλλον σχεδιάζουν όταν μιλάνε για δωρεάν υγεία να νοσηλεύουν «δειγματοληπτικά» τους ασθενείς, όταν μιλάνε για δωρεάν παιδεία να κάνουν «δειγματοληπτικά» μάθημα στα παιδιά στα σχολεία, όταν μιλάνε για κοινωνικό κράτος να δίνουν «δειγματοληπτικά» επιδόματα σε όσους τα δικαιούνται.
 
Αυτό που σίγουρα η κυβέρνηση και ο κύριος Γεωργιάδης κάνουν είναι ότι αντιλαμβάνονται «δειγματοληπτικά» την δημοκρατία και τα δικαιώματα. Απλώς η δειγματοληψία σε αυτό δεν είναι τυχαία. Είναι μόνο για τους φίλους τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)