to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 04.03.2021

Πολιτική

N. Βούτσης: Είστε υπόλογοι όχι πλέον μόνο ενώπιον του νόμου αλλά και ενώπιον της ιστορίας

Σημεία παρέμβασης του τ. Προέδρου της Βουλής & βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Βούτση, στην Ολομέλεια της Βουλής


Απάντηση του Νίκου Βούτση στον Άδωνη Γεωργιάδη και στις αναφορές που έκανε στην παρέμβαση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ν. ΒΟΥΤΣΗ:

·         Επί ένα τέταρτο ο κ. Γεωργιάδης πήρε το λόγο για να ανασύρει ό,τι νόμιζε με βάση το οποίο θα δημιουργούσε μια ομίχλη για να καλυφθούν όλα τα ουσιώδη στα οποία αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

·         Και μου προκαλεί εξαιρετική εντύπωση το ότι δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ο ίδιος να αναφερθεί σε τρεις κατηγορίες πολύ σημαντικών ζητημάτων τα οποία έχουν τεθεί στη Βουλή επανειλημμένως με κοινοβουλευτικό έλεγχο, που έχουν έρθει στη Θεσμών και Διαφάνειας και τα οποία έχουν απασχολήσει τα κόμματα της Βουλής και τον δημόσιο διάλογο.

·         Δεν είπε τίποτα ο κ. Γεωργιάδης για τα θέματα των εμβολιασμών στελεχών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια έξω από οποιοδήποτε πρωτόκολλο και έξω από οποιαδήποτε ηθική για να περιμένουν τη σειρά τους. Ονομαστικά αναφέρθηκαν, έχουν κατατεθεί στα πρακτικά.

·         Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Αφορά από ό,τι φαίνεται δεκάδες στελέχη, που βεβαίως, όχι με κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας-δεν υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο και δεν είπε κάτι τέτοιο και ο κ. Τσίπρας-προδίδουν όμως μια νοοτροπία αλαζονείας και απαξίωσης προς τον ελληνικό λαό στην πιο κρίσιμη στιγμή που πραγματικά έχουν ανάγκη να είμαστε όλοι όμοιοι. Και εγώ θα περιμένω, όπως και όλοι μας τη σειρά μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποκειμένων νοσημάτων, όταν μας καλέσει το ελληνικό δημόσιο. Και το γνωρίζετε αυτό, γι΄ αυτό και δεν αναφερθήκατε.

·         Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για την κ. Νικολάου όλα αυτά που αναφέρθηκαν έχουν μείνει αναπάντητα και δεν αισθάνεται κανείς την ανάγκη, είτε από τους δημοσιολογούντες δημοσιογράφους από το μέρος αυτών που υπάγονται στην κατηγορία που είπε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή των παχυλά χειραγωγούμενων από την παρούσα κυβέρνηση να την ρωτήσει στις διαδοχικές της παρουσίες στην τηλεόραση, ούτε βεβαίως εσείς ως κυβέρνηση αντιλαμβάνεστε πως επειδή είναι ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στη πρώτη σειρά και όχι λόγω Κουφοντίνα, εδώ και μήνες, από  τότε που είχε έρθει το νομοσχέδιο, από τότε που της ιδρύσατε ένα ειδικό υπουργείο με 150 ανθρώπους παρά το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, για να ασκεί αντεγκληματική πολιτική. Παίρνοντας τον σωφρονισμό από το Υπ. Δικαιοσύνης, γι΄αυτό και ο κ. Τσιάρας είναι αμίλητος για όλα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη τους τελευταίους μήνες.

·         Και μια τέτοια προνομιακή μεταχείριση σας σε ένα κορυφαίο στέλεχός σας ,από ό,τι φαίνεται, της κυβέρνησης που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων, κατατίθενται ποσά, εταιρείες, αντικείμενα για τα οποία είναι ανοικτή για να δώσει διευκρινίσεις και δεν βρίσκετε ένα λόγο, επαναλαμβάνω, αυτοπροστατευόμενος, να πείτε κάτι σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.

·         Κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια κατηγορία εγγράφων τα οποία αποδεικνύουν ότι εν καιρώ πανδημίας, περιφερειάρχες και υπεύθυνοι των ΥΠΕ και αλλού πάνω στα άγια αντικείμενα που αφορούν την πανδημία  όπως οι μάσκες και άλλα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις και φυσικά το γεγονός ότι κάνετε 60 το όριο από 25 ή 40 χιλιάδες ευρώ, την ίδια στιγμή που το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και στην ολομέλεια και ποτέ δεν απαντάτε κ. Γεωργιάδη.

·         Είναι απίστευτη η αλαζονεία από μέρους σας και ομολογία ενοχής, ότι όσα αναφέρουμε και άλλα που δεν γνωρίζουμε συμβαίνουν.

·         Είναι ένα ηθικό- πολιτικό στίγμα για αυτή την κυβέρνηση που δεν συνάδει με την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να είναι πεντακάθαρο σε όλους τους τομείς.

·         Είναι λοιπόν ότι ο αντιπερισπασμός που επιχειρήσατε στο τέλος της ομιλίας σας κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε αυτά που είπε για να μην μιλήσει για άλλα, τι άραγε εννοείτε ακριβώς;

·         Ο λόγος σας είναι εντελώς μετέωρος, ειδικά η αναφορά σας για την απεργία πείνας και δεν αντιμετωπίζετε νηφάλια ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ισονομίας όπως τόσοι σας καλούν να κάνετε, ακόμα και από την ευρύτερη παράταξη σας

·         Ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αλλά και στις δηλώσεις του παντού δεν έχει αφήσει ούτε έναν κόκκο ούτε μία χαραμάδα για παρερμηνείες, για να έρχεστε εσείς, ως παράταξη, και να στοχοποιείτε την Αριστερά

·         Με αυτή την τακτική, δημιουργείτε την αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ενδεχομένως και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία. Δεν θα τα καταφέρετε, κανείς δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα. Εσείς οφείλετε να δώσετε λύσεις και να πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιων του νόμου και της ιστορίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)