to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 03.03.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Φαίνεται ότι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ήταν δημιουργική λογιστική

«Αποδεικνύεται ότι οι αριθμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και ψεύδη εκ μέρους της κυβέρνησης ΝΔ», σημείωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό City International 106,1 Θεσσαλονίκης.


«Φαίνεται δυστυχώς ότι η Αττική ακολουθεί το τραγικό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τα δύο βασικά ζητήματα που προκύπτουν όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πρόληψη και για τη θεραπεία των ασθενών. Η αποσπασματικότητα στα μέτρα πρόληψης, η διαχείριση ακορντεόν της κυβέρνησης με τα άνοιξε κλείσε, στις λαϊκές, στις εκκλησίες, στα σχολεία, στην αγορά, αλλά και η έλλειψη μέτρων στα μέσα μεταφοράς και σε χώρους εργασίας έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αναξιοπιστίας στους πολίτες. Ως αποτέλεσμα δυστυχώς πολλοί αμφισβητούν τα μέτρα πρόληψης/προστασίας, κάτι που δεν είναι σωστό. Στο επίπεδο δε των πολιτικών για τη θεραπεία των ασθενών, οι δηλώσεις του κυρίου Κικίλια περί 1.300 ΜΕΘ δεν αντιστοιχούν με τα σημερινά δεδομένα που έχουν καλυφθεί κατά 95 – 100 % οι διαθέσιμες κλίνες. Αποδεικνύεται ότι οι αριθμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και ψεύδη εκ μέρους της κυβέρνησης ΝΔ», σημείωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό City International 106,1 Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΝΔ προσπάθησε να καλύψει τα ελλείμματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και την υποστελέχωσή του, για την οποία έχει μερίδιο ευθύνης, με μεγάλα λόγια για τον εμβολιασμό. Δύο (2) εκατομμύρια εμβόλια είχε υποσχεθεί ο κύριος Μητσοτάκης μέχρι το Μάρτιο για πουλήσει ελπίδα. Βεβαίως και είναι υπαρκτά τα προβλήματα με τη διάθεση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές, σημείωσε, είναι όμως και υπαρκτή η πολιτική ιδεοληψία της ΝΔ που δε διεκδίκησε και δε στήριξε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 ως δημόσιο αγαθό. Ακόμα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στήριξαν αυτήν την πρόταση αλλά όχι η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση ΝΔ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας το εμβόλιο σε κομματικό ρουσφέτι. Η κυρία Μιχαηλίδου έχει την πολιτική ευθύνη συγκάλυψης του σκανδάλου εμβολιασμών πενήντα ατόμων, εκτός φιλοξενούμενων και εργαζόμενων, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια του πολιτικού λάθους. Πρόκειται για χυδαιότητα. Είχαν ειδοποιήσει παιδιά και νέους/νέες ΑμΕΑ για να κάνουν εμβόλιο και το ακύρωσαν για να εμβολιάσουν κομματικά στελέχη της ΝΔ και συγγενείς τους».

Σχολίασε τέλος την απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κοντόφθαλμα και μικροκομματικά το θέμα της μεταφοράς του Δ.Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, λέγοντας: «Ο Δ.Κουφοντίνας είναι ήδη καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη και οι πράξεις του από την ελληνική κοινωνία, και για τα εγκλήματα κατά της ζωής και για την τρομοκρατία. Η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να είναι εν ζωή και φυλακισμένος. Και αυτό λειτουργεί ως μήνυμα προς την κοινωνία και δεν έχει αμφισβητηθεί ως απόφαση»

«Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι έχει, ως κρατούμενος, τα δικαιώματα που έχουν όλοι, ανεξαιρέτως οι κρατούμενοι. Και αυτό το αμφισβητεί η κυβέρνηση. Ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη, με επιστολή του, ζητούσε στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Και βλέπουμε ένα πινγκ πονγκ ευθυνών και απόκρυψης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την αρμόδια Γενική Γραμματέα, σχετικά με τα έγγραφα που ζήτησε για να προσφύγει για τη μη εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε ότι πρέπει να γυρίσει στον Κορυδαλλό»

«Η στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Δ.Κουφοντίνα δεν προκύπτει από τη νομοθεσία. Αλλά λειτουργεί μέσω πολιτικών φίλτρων, εγκλωβισμένη είτε στην προχειρότητα λανθασμένων αποφάσεων στελεχών της ή στην πολιτική επιλογή της να εξελιχθεί αλλιώς η υπόθεση. Αναρωτιέμαι αν είναι σχέδιο της κυβέρνησης να έχουμε αρνητικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε νέο κύμα αυταρχισμού. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ξεκάθαροι, η τρομοκρατία και οι ανθρωποκτονίες έχουν καταδικαστεί και κοινωνικά και δικαστικά και πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις αυτές αλλά και οι νόμοι για τους κρατούμενους, όπως οφείλουμε ως κράτος δικαίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)