to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μήπως να ζητούσατε και μια συγγνώμη;

Δεν υπάρχει πιο βρόμικη και πιο αισχρή επιχείρηση διαστρέβλωσης από αυτήν που στήθηκε πάνω σε εκείνη την τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά


Τώρα που η «αριστεία» περνάει δύσκολες μέρες και ξεπέφτει στον Κούγια, τώρα που ιστορικά εκπαιδευτήρια δονούνται από αποκαλύψεις, τώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ανησυχεί για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, ας μιλήσουμε πάλι για μία από τις πιο βρόμικες σπέκουλες που εξαπολύθηκε ποτέ κατά του ΣΥΡΙΖΑ: αυτήν περί της εχθρότητάς του προς την αριστεία.

Διότι δεν υπάρχει πιο βρόμικη και πιο αισχρή επιχείρηση διαστρέβλωσης από αυτήν που στήθηκε πάνω σε εκείνη την τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά.  Όχι του Μπαλαούρα, του Κυρίτση ή του Λάμπρου. Του Μπαλτά!

Ο οποίος, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε απλώς ότι δεν πρέπει να γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις στα Πειραματικά γιατί τα 12χρονα που θα αποτύχουν θα το κουβαλάνε σε όλο το Γυμνάσιο.

Πάνω στην άθλια σπέκουλα «ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί την αριστεία» στήθηκαν πολιτικές εκδηλώσεις για νέους. Εκφωνήθηκαν λόγοι στη Βουλή. Γράφτηκαν τόνοι εμετικών αναρτήσεων στα δίκτυα.  Έγιναν ομιλίες σε σχολεία - η Αριστερά σας θέλει μέτριους. Μέχρι και σε διαφημίσεις φροντιστηρίων πέρασε. Και έτσι απαντήθηκαν, βεβαίως, και οι διαμαρτυρίες για την εργασιακή εξαθλίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Σήμερα η κυβέρνηση ντρέπεται να πει ότι γνώριζε αυτόν που έβαλε διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, κανείς δεν παραδέχεται ότι τον διόρισε, επώνυμες καταγγελίες φέρνουν στη δημοσιότητα αυτά που ήδη ξέρει όλος ο κόσμος. 

Ίσως λοιπόν είναι η στιγμή να ζητηθεί μια έντιμη και ειλικρινής συγγνώμη όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τους πολίτες γι’ αυτήν την αναίσχυντη επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας. Και φυσικά από τον καθηγητή Μπαλτά για την ελάχιστη επίδειξη σεβασμού στο επιστημονικό του κύρος.

Αν ο Κ. Μητσοτάκης ανησυχεί σοβαρά για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, ας ξεκινήσει από αυτά. Πιο παραγωγικό θα είναι από αυτό που κάνει πέντε χρόνια τώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)