to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο σπίτι του κρεμασμένου

Ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε απλά απολογούμενος. Πήγε στη Βουλή εκβιαζόμενος και με την πλάτη στον τοίχο


Τι κατάφερε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή συζήτηση που ο ίδιος προκάλεσε στη Βουλή; Σίγουρα το ταμείο που κάνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου είναι φτωχό.

Φέρνοντας την Αγαπηδάκη ως φόντο, μας διάβασε στα αγγλικά με στόμφο τα συγχαρητήρια της Κομισιόν για τα ασυνόδευτα ανήλικα, για να μας πει τι;  Ότι ο Πολάκης την είπε "τρολάκι" και να ζητήσει από τον Τσίπρα να τον διαγράψει; Σοβαρά τώρα;

Και φυσικά, επειδή στην εποχή μας ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, ακόμα κι αν σβηστεί από τα social media, έλαβε την πρέπουσα απάντηση. Πράγματι, η κυρία Αγαπηδάκη έγραφε πράγματα που θα ζήλευαν και τα γνωστά χυδαία νεοδημοκρατικά τρολ του Τwitter με τα σοβιετικά avatar.

"Ήταν πολίτης, δεν είχε δημόσιο αξίωμα" απάντησε ο πρωθυπουργός. Γιατί τότε, κύριε Μητσοτάκη μου, προκαλέσατε συζήτηση στη Βουλή για το "επίπεδο του δημόσιου διαλόγου" με αφορμή hashtags και αναρτήσεις -χυδαίες και άθλιες- χρηστών των social media, δηλαδή πολιτών; Διότι ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε το επίμαχο hashtag. Αν υπήρχε, θα είχε ήδη κρεμαστεί στα μανταλάκια, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Κι επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μην μιλάμε για σχοινί, τι περίμενε ο Μητσοτάκης; Ο αρχηγός του κόμματος που αντιπολιτεύτηκε και κυβερνάει με fake news, συκοφαντίες, δολοφονίες χαρακτήρων.

Με τα τρολ που έκαναν viral τα #ΣΥΡΙΖΑ_δολοφονοι και #ΣΥΡΙΖΑ_προδότες. Με τα στελέχη που μιλούσαν για ανταλλαγή της Μακεδονίας με τις συντάξεις, που χαρακτήριζαν τον Τσίπρα, τη Δούρου και όποιον έβλεπαν μπροστά τους εγκληματία και δολοφόνο; Με τα πρωτοσέλιδα του υπόκοσμου του Μακελειού που τα έκαναν mainstream ο Παπαχρήστος και ο Κουρτάκης, αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης στη Βουλή;

Ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε απλά απολογούμενος. Πήγε στη Βουλή εκβιαζόμενος και με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είπε κουβέντα για την ταμπακέρα και την ουσία της συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη, κάλυψε απόλυτα τη Μενδώνη, υιοθέτησε την υπερασπιστική γραμμή Κούγια και έβαλε κατά των ηθοποιών αναφέροντας με άλλα λόγια το επιχείρημα "τώρα το θυμηθήκατε;". Τίποτα δηλαδή γι' αυτά που συζητάει και με τα οποία αηδιάζει η κοινωνία.

Έκανε ακόμα ένα ατόπημα.  Άνοιξε πόλεμο με τη νεολαία, με τον κόσμο των social media. Λογικό. Εκεί δεν φτάνουν τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα. Η αλαζονεία πληρώνεται. Πάντα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)