to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 24.02.2021

Κοινωνία

Ο Κούγιας σκόνταψε στην Καινούργιου - κι αυτό έχει σημασία (βίντεο)

Απρόβλεπτη για τον ίδιο εξέλιξη είχε η τηλεφωνική παρουσία τού Αλέξη Κούγια στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Η «παρουσιάστρια μεσημεριανής εκπομπής», όπως αυτοπαρουσιάστηκε η ίδια, τον ρώτησε πώς τελικά ανέλαβε την υπόθεση Λιγνάδη, αφού είχε πει πως δεν θα εμπλακεί σε υπόθεση παιδεραστίας και παιδοφιλίας. Μόνο που όταν είδε ότι δεν έπιανε η συκοφάντηση των μαρτύρων, έκλεισε το τηλέφωνο!


Ο Αλέξης Κούγιας έχει ξεκινήσει από χθες το γνωστό του  τροπάρι, επιχειρώντας να απαξιώσει τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει κατά του Δημ. Λιγνάδη: είναι «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», «γυναίκα που ήταν ερωτευμένη με τον Λιγνάδη» και τέτοια αντίστοιχα. Θεώρησε, δε, πως θα βρει ευήκοα ώτα στο κοινό των μεσημεριανάδικων, μόνο που βρήκε απρόσμενο... τοίχο στο πρόσωπο της Κατερίνας Καινούργιου, της παρουσιάστριας του «Ευτυχείτε» του Open.

  

O Αλέξης Κούγιας... ατύχησε όταν, θεωρώντας ευνοϊκό το γήπεδο, έσπευσε να απαντήσει στην ερώτηση της Κατ. Καινούργιου («είχατε πει πως αν υποψιαστείτε πώς αυτή η υπόθεση εμπεριέχει παιδεραστία ή παιδοφιλία, δεν θα την υπερασπιστείτε») με το γνωστό «άνετο» στιλ και τους γνωστούς πλέον ισχυρισμούς.

Μόνο που η αντίδραση της παρουσιάστριας όταν ο συνήγορος Λιγνάδη άρχισε να λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα, ακούτε τόσες μέρες  για 41 μάρτυρες, αλλά υπάρχουν μόνο 9 φύλλα στη δικογραφία, η μια είναι από γυναίκα που είχε σχέση μαζί του ενώ είχε παράλληλη σχέση...» τον ξάφνιασε. Το «τι μας νοιάζει αυτό» που είπε η παρουσιάστρια, είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Κούγιας να κλείσει ακαριαία το τηλέφωνο, καταλαβαίνοντας ότι το κλίμα είχε γυρίσει.

«Ρώτησα αυτό που ρωτάνε όλοι, με τον πιο ευγενικό τρόπο (...) Για 13χρονα αγόρια μιλάμε (...) Μάλλον, δεν θέλει να του μιλάμε ευγενικά, θέλει να τον βρίζουν» ήταν μερικές από τις αντιδράσεις της Κατ. Καινούργιου μετά την αποχώρηση του συνηγόρου.

Ο Αλέξης Κούγιας σκόνταψε σε απρόσμενο εμπόδιο σήμερα, κι αυτό - αν μη τι άλλο - δείχνει πως η απήχηση στην κοινωνία του #metoo και του θάρρους που επέδειξαν όσοι και όσες βγήκαν να μιλήσουν για όσα μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να ειπωθούν, είναι πολύ βαθιά. Και είναι κι αυτό μια δικαίωση για όσους και όσες έκαναν αυτή την τόση δύσκολη επιλογή.

* * *

Διαβάστε ακόμη:

«Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»: Ο κόσμος της αξιοπρέπειας ύψωσε τείχος κατά του εκφοβισμού θυμάτων

Γυναίκα μάρτυρας απαντά στον Κούγια - «Απελπισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)