to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εν μέσω πανδημίας ξεπουλιέται δημόσιος παράδεισος

Ο κύριος Μπακογιάννης θυμήθηκε ξαφνικά τον Λόφο του Στρέφη επειδή του τον θύμισε μια ιδιωτική εταιρεία ακινήτων, η Prodea.


Ο λόφος θα πάψει να είναι δημόσιος, θα περιφραχτεί ολόγυρα με κάγκελα, θα μπουν πύλες εισόδου με φυλάκια και κάμερες παρακολούθησης παντού. Ο δήμος δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τις μελέτες από συγκεκριμένα γραφεία που επέλεξε η Prodea, χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο! Ούτε τεχνικό, ούτε οικονομικό, ούτε περιβαλλοντικό, ούτε αισθητικό.

Του κυρίου Μπακογιάννη το αισθητικό και οικονομικό φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου δεν του δίδαξε το οτιδήποτε. Δεν τον… πονηρεύει ούτε το σκοτεινό παρελθόν από το οποίο προέρχεται η Prodea, δηλαδή την MIG. Να υπενθυμίσουμε ότι η MIG είναι το επιχειρηματικό τέκνο του Ανδρέα Βγενόπουλου. Την εποχή της χρηματιστηριακής φούσκας των αρχών του 21ου αιώνα, το 2007, η εταιρεία άντλησε από το χρηματιστήριο 5,19 δισεκατομμύρια ευρώ (!) ανεβάζοντας τη συνολική της κεφαλαιοποίησή της στα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να γίνει «ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Αντ’ αυτού, εξανέμισε τα τεράστια κεφάλαια της και εξελίχθηκε ως μια επιχειρηματική και επενδυτική ιστορία καταστροφής, «καίγοντας» στη διαδρομή πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα τέλη του 2020 η κεφαλαιοποίηση της MIG είχε συρρικνωθεί κατά 99,6%, στα μόλις 35,2 εκατομμύρια  ευρώ, με την τιμή της μετοχής να μετριέται σε λίγα σεντς (0,0375 ευρώ). Σχεδόν το σύνολο των 7,3 δισ. της χρηματιστηριακής αξίας του ομίλου «κάηκαν» σε μια ταραχώδη διαδρομή 13 ετών.

Με αυτήν την εταιρεία σκοπεύει ο κύριος Μπακογιάννης να κάνει θαύματα στο Λόφο του Στρέφη. Πράγματι, αναμένουμε θαύματα…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)