to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 18.02.2021

Κοινωνία

«Πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα στη Σταμάτα»: Κάτοικοι καταγγέλλουν πως καίνε έπιπλα για να ζεσταθούν

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Σταμάτα για πέμπτη ημέρα, από την Κυριακή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ενώ χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τέταρτη ημέρα είναι και περιοχές του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου.


Κάτοικος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λέγοντας πως από την Κυριακή έως την Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος ήταν αλλεπάλληλες και έκτοτε όλη η περιοχή έχει βυθιστεί και παραμένει «στο σκοτάδι», εν μέσω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».   

«Είμαστε ακόμα χωρίς ρεύμα, ο δήμος είναι ανύπαρκτος, καίμε κρεβάτια και καρέκλες για να ζεσταθούμε», δήλωσε στον «αέρα» της εκπομπής σήμερα μία γυναίκα που, όπως είπε, είναι μητέρα ενός μωρού και μένει στο κέντρο της Σταμάτας.   

Κατά την ίδια, προς το παρόν δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και έχουν επιχειρήσει μόνο εκχιονιστικά μηχανήματα. Η επικοινωνία με τον Δήμο παραμένει αδύνατη. «Ρίξαμε καρέκλες, σπάσαμε ένα κρεβάτι. Έρχονται γείτονες με κάποιο γκαζάκι για να μαγειρέψουμε. Ευτυχώς υπάρχει αλληλεγγύη».    Στο Άγιο Στέφανο οι κάτοικοι μετρούν τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα ούτε νερό. Στον Διόνυσο, κάποιοι προσπαθούν να φύγουν από τα σπίτια τους και να μείνουν σε ξενοδοχεία ενώ πολλά στενά παραμένουν γεμάτα χιόνι, όπως φαίνεται σε εικόνες από ανταπόκριση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα για τρίτο 24ωρο παραμένουν επίσης περιοχές σε Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Παράλληλα, νέα προβλήματα εμφανίστηκαν χθες το βράδυ και σε περιοχές της Αγίας Παρασκευής.   Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά, ενώ το πρωί της Τετάρτης, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000.   Στη Βόρεια Εύβοια, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο στους τελευταίους 4 οικισμούς. Την ίδια ώρα στην Κρήτη, τα εκχιονιστικά προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους, για να απεγκλωβίσουν χωριά στο Οροπέδιο Λασιθίου με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παραμένει και εκεί η έλλειψη ρεύματος και νερού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)