to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 18.02.2021

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Χυδαιότητα και αλαζονεία της κυβέρνησης των κρίσεων

«Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία ήταν προδιαγεγραμμένη και αναμενόμενη εδώ και πάνω από 10 ημέρες», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Kontra Channel.


«Το επιπλέον προβληματικό είναι ότι βλέπαμε τον κ. Μητσοτάκη να πίνει καφέ στο Κολωνάκι και να οργανώνεται μία επικοινωνιακή φιέστα, την ώρα που οι κάτοικοι σε μεγάλες περιοχές της χώρας αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα. Πέρα από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα, δηλαδή, έχουμε και μία ακραία αλαζονεία της κυβέρνησης προς τους πολίτες», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «βιώσαμε το απόλυτο μπάχαλο του κράτους υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ, η λέξη “επιτελικό” έχει ευτελιστεί εντελώς», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «ο πανικός οδηγεί τον κ. Χρυσοχοΐδη σε ακραίες χυδαιότητες».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, παράλληλα, ότι «ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα κάνει μία σκληρή προπαγάνδα για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη» και «την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνούσε άλλη μια ρύθμιση που δίνει πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ».

Αναφερόμενη στα ζητήματα της οικονομίας επισήμανε ότι «μπροστά σε μία τέτοια κρίση πρέπει να γίνονται δημόσιες δαπάνες για να υποστηριχθούν πρώτα απ’ όλα τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας και, εν συνεχεία, το εισόδημα των νοικοκυριών, οι μισθοί των εργαζομένων και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Με αυτή την πολιτική προλαβαίνεις το βάθος της ύφεσης, αλλά η κυβέρνηση δεν το έκανε. Είναι ακριβώς η πολιτική της ΝΔ η οποία οδηγεί τη χώρα σε μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρώπη και κυρίως να μην έχει τις δυνατότητες γρήγορης ανάκαμψης».

Σημείωσε, τέλος, ότι «υπάρχει σοβαρότατος πια κίνδυνος η Ελλάδα να απομονωθεί και να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση χρέους. Αυτή τη στιγμή είναι ουραγός στην Ευρώπη και η κυβέρνηση έχει καταστρέψει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης. Όταν οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης ανακάμψουν και πάψουν οι διευκολύνσεις που υπάρχουν τώρα λόγω πανδημίας, στα επιτόκια και στην αναστολή του συμφώνου σταθερότητας, τότε η Ελλάδα θα διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)