to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γιατί ο Μητσοτάκης μάς μιλά με ρίμες

Ο Χρυσοχοΐδης τον αντικατέστησε επαξίως. Ετοιμάζεται για 1.030 προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία


Mετά τα μαθήματα ορθοφωνίας Λιγνάδη, ο πρωθυπουργός μας έχει μάθει να μας απευθύνεται σταυρώνοντας τις παλάμες και με ομοιοκαταληξίες. Σαν τους ρεμπέτες που έγραφαν στο πακέτο με τα τσιγάρα τα δίστιχα: «δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία» (11/2), «δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία», «δεν υπάρχουν καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες» (9/2).

Δεν το κάνει μόνο σε μας, το κάνει και στους έξω. «Σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις» (4/9), έστελνε μήνυμα στον Ερντογάν, ενώ ο ποιητικός οίστρος πνίγηκε στα επεκτεταμένα εθνικά μας ύδατα: «τα χειροπιαστά αποτελέσματα του σήμερα χτίστηκαν από τις αθόρυβες προσπάθειες του χθες», «από μελλοντική δυνατότητα μετατρέπεται σε τρέχουσα πραγματικότητα» (20/1).

Ο οίστρος τον καταλαμβάνει πάλι με τους εμβολιασμούς: «μαζί με το 2021 ανέτειλε και η ελπίδα», «η ατομική στάση είναι η αδερφή της Ελευθερίας» (15/1).

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για εκλογές. Ήδη στους βουλευτές και τους υποψήφιους βουλευτές του 2019 δόθηκε διορία ώς τις 28 Φεβρουαρίου να απαντήσουν αν ενδιαφέρονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ο Κ. Μητσοτάκης «ζεσταίνει» τη σχέση του με τους πολίτες και ετοιμάζει τα σποτ γυρίζοντας στους ανά την επικράτεια καφενέδες.

Η κυβέρνηση καθιστά ανεπίστρεπτες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ετοιμάζεται να παγώσει τα χρέη και τις οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία ώς το τέλος του 2021 και να κρατήσει επ’ αόριστον τις αναστολές εργασίας. Δημιουργεί, δηλαδή, τον χώρο για εκλογές κλωτσώντας λίγο παρακάτω το τενεκεδάκι της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Όταν θα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν απολυθεί και οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν να πληρώσουν αβάσταχτα χρέη. Αυτά θα τους συμβούν τη Δευτέρα μετά τις εκλογές...

Ταυτόχρονα συνεχίζονται η ρουσφετολογική πολιτική και οι προσλήψεις. Ο ΑΣΕΠ έχει μπει στο ράφι. Ο Χρυσοχοΐδης τον αντικατέστησε επαξίως. Ετοιμάζεται για 1.030 προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία, από το 2019 έχει κάνει 1.500 προσλήψεις ειδικών φρουρών και προσλαμβάνει άλλους 800 συνοριοφύλακες στη Βόρειο Ελλάδα δίπλα στους 746 που έχει ήδη προσλάβει.

Προσθέστε και τις 367 προσλήψεις στην ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ όπου προσέλαβαν οδηγό λεωφορείου που έχει δίπλωμα μόνο για μηχανάκι! Μέχρι και το ΑΣΕΠ αγανάκτησε με το υπουργείο Καραμανλή και «επέστρεψε ως απαράδεκτο» τον πίνακα επιτυχόντων, όταν διαπίστωσε ότι οι μισοί μπήκαν από το παράθυρο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)