to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μωυσής που παραπατάει και οι πειραγμένες δημοσκοπήσεις

Ο Μητσοτάκης έχει ήδη αρχίσει να τρεκλίζει. Και μάλιστα πολύ όπως έδειξε στη πρόσφατη συνέντευξή του στον Παπαχελά.


Έχει χάσει πλέον τον αέρα του Μωυσέως. Όσα fake news και αν κάνει η μονταζιέρα του Μαξίμου, όσες αγιογραφίες και αν του προσφέρουν οι βαρόνοι των media,  ο Κυριάκος αρχίζει να εισπράττει το τίμημα της ανερμάτιστης πολιτικής του στη πανδημία και  των αντιλαϊκών του επιλογών στην οικονομία. Το τρίκλισμα θα ενταθεί και θα κορυφωθεί όταν  η πανδημία κοπάσει και η οργή του κόσμου ξεχειλίσει. Όταν οι δρόμοι γεμίσουν από μικρομεσαίους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, σπουδαστές και φοιτητές.  Τότε που η απελπισία και η οργή θα  μετατρέπεται σε αγωνιστικές διεκδικήσεις με πολιτικό αίτημα να φύγει ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.  Τα μέτρα που πήρε για να θωρακίσει την καταστροφική πολιτική για τους πολλούς  που ετοιμάζει με το θατσερικό σχέδιο Πισσαρίδη, πέφτουν στο κενό ή μάλλον μένουν στα χαρτιά και καταργούνται στη πράξη. Όπως αυτό του Χρυσοχοίδη για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων αλλά και το δώρο στα κολέγια και στους σχολάρχες  που ετοίμασε η Κεραμέως δηλαδή  το έκτρωμα για τα πανεπιστήμια  που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση των «αρίστων». 

Όσο κλυδωνίζεται ο Μητσοτάκης τόσο τα «όπλα» του θα δουλεύουν στο φουλ. Περιμένετε νέες αποκρύψεις των κατορθωμάτων του , αλλά Ικαρία,  από τους βαρόνους της παραπληροφόρησης αλλά και τους Ζούλες στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση. Νέες αγιογραφίες μπας και ανακτήσει το χαμένο κύρος του ο Μωυσής. Νέες επιθέσεις και συκοφαντίες  κατά του Τσίπρα αλλά και στελεχών  του ΣΥΡΙΖΑ με στημένες υποθέσεις. Το «λέγε λέγε κάτι θα μείνει» θα οργιάσει το επόμενο διάστημα από τις έντυπες και ηλεκτρονικές ντουντούκες του συστήματος που έχει στήσει το καθεστώς Μητσοτάκη. Και βεβαίως νέες δημοσκοπήσεις που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον στηρίξουν. Μην αμφιβάλλετε καθόλου. Όσο περισσότερο παραπατάει  ο  πρωθυπουργός  όχι μόνο δεν θα μειώνεται η διαφορά από τον Τσίπρα αλλά θα μεγαλώνει.  Όπως και  θα αυξάνεται αντί να μειώνεται, το προβάδισμά της  ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όπως το έχουμε γράψει έτσι το ξαναγράφουμε.  Πρόκειται για μετρήσεις που γίνονται χωρίς κανόνες και χωρίς κανένα έλεγχο από ΕΣΡ και λοιπούς οργανισμούς  και στόχο έχουν τους «αναποφάσιστους», τους πολίτες που ταλαντεύονται. Τους πολίτες δηλαδή που στη κρίσιμη στιγμή προτιμούν το κόμμα που φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Απλά πράγματα. Διεθνώς καταγεγραμμένα και  αναγνωρισμένα. Πρόκειται για δημοσκοπήσεις που στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι «πειραγμένες». Και ας μην το πιστεύουν κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ.   

Όσα όμως όπλα ενεργοποιηθούν υπέρ του Μητσοτάκη η εικόνα ενός πρωθυπουργού που χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία, θα φθίνει.

Όσο και  για να καλλιεργήσει το φόβο ώστε να περάσει τα «θέλω» των ισχυρών επιχειρηματικών ελίτ, οι πολλοί θα αντισταθούν και θα απαιτήσουν, όταν φθάσει η ώρα, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναλάβουν τις ευθύνες της χώρας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)