to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 14.02.2021

Κοινωνία

«Κύκλωσε» τη Λαμία η «Μήδεια»

Τα δόντια της άρχισε να δείχνει από το ξημέρωμα της Κυριακής η "Μήδεια" καθώς έχει κυκλώσει την περιοχή της Λαμίας. Το χιόνι πέφτει με ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή του Δομοκού, στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στη Δυτική Φθιώτιδα


(η φωτ. από το ρεπορτάζ του lamiareport.gr)

Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας η κίνηση είναι λιγοστή αλλά εξελίσσεται κανονικά καθώς στην περιοχή του Μαρτίνου που είναι το πλέον κρίσιμο σημείο κατά μήκος του Εθνικού δικτύου η θερμοκρασία βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν και αυτή τη στιγμή σημειώνονται αραιές βροχοπτώσεις.

Στο δρόμο από Λαμία προς Δομοκό χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση. Ο δρόμος παραμένει ανοιχτός καθώς δεκάδες μηχανήματα ρίχνουν αλάτι και απομακρύνουν το χιόνι. Ωστόσο η ορατότητα είναι ελάχιστη μιας και πυκνή ομίχλη καλύπτει την περιοχή σε μήκος περισσότερο των 30 χιλιομέτρων.

Στο δρόμο Λαμίας-Μπράλου προς 'Αμφισσα χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση αυτή την ώρα. Τα μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το δρόμο ρίχνοντας αλάτι ενώ υπάρχει πυκνή ομίχλη που επιτρέπει ιδιαίτερα μικρή ορατότητα στους οδηγούς. Η διέλευση αυτού του δρόμου χρειάζεται προσοχή.

Και προς τον Μπράλο, την 'Αμφισσα αλλά και προς Δομοκό οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δρόμο από Λαμία μέχρι το Καρπενήσι τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από πολύ νωρίς για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο στη Ράχη Τυμφρηστού.

Στο πεδινό τμήμα οι χιονοπτώσεις ξεκινούν 12 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα.

Το σύνολο των μηχανημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν αναπτυχθεί σε καθοριστικά σημεία του δικτύου ωστόσο όμως οι επιτελείς της Περιφέρειας περιμένουν ένταση των χιονοπτώσεων μετά από τρεις ώρες περίπου (περί το πρωί της Κυριακής)

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Λαμία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)