to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 13.02.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ο κ. Καραμανλής και οι διοικήσεις των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ να έρθουν στη Βουλή να μας πουν τι έγινε με το «μαγείρεμα» των προσλήψεων στα ΜΜΜ

«Η απόφαση του ΑΣΕΠ είναι κόλαφος για τις διοικήσεις των Οργανισμών, αλλά και για το υπουργείο Υποδομών», επεσήμανε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική συνέντευξη


Η συνέντευξη του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Παππά στον Real fm:

«Ζητούσαμε προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά με διαφάνεια. Όχι να περνούν οι προσλήψεις μέσα, ενδεχομένως, από το γραφείο του κ. Καραμανλή, ο οποίος έχει ήδη καλύψει τις διοικήσεις των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ για όσα έγιναν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και τους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Γιώργο Παγάνη για την απόφαση του ΑΣΕΠ που έδειξε «μαγείρεμα» στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στα ΜΜΜ. «Έγιναν πάρα πολλές ενστάσεις από τους υποψηφίους των διαγωνισμών και ένα τεράστιο ποσοστό, από 37% μέχρι 45%, έγινε αποδεκτό», τόνισε ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Η απόφαση του ΑΣΕΠ είναι κόλαφος για τις διοικήσεις των Οργανισμών, αλλά και για το υπουργείο Υποδομών. Έχουμε ζητήσει τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου πρέπει να έρθει και ο υπουργός και οι διοικήσεις για να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορεί η πανδημία να γίνεται αφορμή για τέτοιες πρακτικές, η Ν.Δ. φαίνεται πως θυμήθηκε τις χειρότερες από τις παραδόσεις τις».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι με τις κυβερνητικές επιλογές «έχουν καταρρεύσει οι προσδοκίες του κόσμου της αγοράς και οι επιχειρήσεις έχουν φορτωθεί βαριά χρέη. Πολλοί τομείς, όπως ο τουρισμός, βιώνουν κρίση και η εστίαση παραδίδει τα κλειδιά της στον πολυ-επιχειρηματία Άδωνι Γεωργιάδη. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην ύφεση. Η μισή βοήθεια που προσφέρει η Ν.Δ. αφορά χρήματα που πρέπει να επιστραφούν αλλά και αναβαλλόμενοι φόροι οι οποίοι πρέπει να καταβληθούν φέτος».

Τέλος, σημείωσε ότι αν επικρατήσει -η παρουσιαζόμενη από τον Τύπο- πρόταση της κυβέρνησης να διοχετευτούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω των τραπεζών, τότε «οποιαδήποτε επιχείρηση έχει ιστορικό απόρριψης μιας αίτησής της για τα εγγυημένα προγράμματα του Δημοσίου, είτε το Covid-19 είτε το ΤΕΠΙΧ, θα απορριφθεί με τους ίδιους κανόνες και αν υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο η κυβέρνηση περιφέρει ως Άγιο Δισκοπότηρο για την επιστροφή στην ανάπτυξη, αν και αφορά πολύ λίγους και είναι αρκετά μικρό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)