to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 11.02.2021

Πολιτική

Η Σοφία Σακοράφα για τον προπηλακισμό της από τα ΜΑΤ (βίντεο)

Επίθεση δέχθηκε το απόγευμα έξω από τη ΓΑΔΑ (όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες του σημερινού συλλαλητηρίου) η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα - «Η Σ. Σακοράφα προπηλακίστηκε άγρια, στα όρια του ξυλοδαρμού, από την ελληνική αστυνομία» κατήγγειλε στη Βουλή ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25


Επίθεση δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από την ΓΑΔΑ η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη όταν παρενέβη σε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους.

Η Σοφία Σακοράφα μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra περιγράφοντας τις συνθήκες του προπηλακισμού της, όταν βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί στους φοιτητές μετά το «παιδομάζωμα»,  όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενη στις μαζικές προσαγωγές φοιτητών από την ΕΛΑΣ:

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, που μας επιστρέφει στις εποχές, που η δεξιά καταδίωκε και εκφόβιζε με κάθε τρόπο τους πολιτικούς της αντιπάλους. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της συρρίκνωσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, γράφει χαρακτηριστικά το rosa.gr

(η καταγγελία στη Βουλή από τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδη: «Η Σ. Σακοράφα προπηλακίστηκε άγρια, στα όρια του ξυλοδαρμού, από την ελληνική αστυνομία»)

Όπως καταγγέλλει το ΜέΡΑ25,  «ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν “λύσει τα χέρια” στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη, είστε και επισήμως ένα κράμα Όρμπαν, Τραμπ και Ερντογάν. Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο».

Το tweet της Σοφίας Σακοράφα έξω από τη ΓΑΔΑ νωρίτερα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)