to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 10.02.2021

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Εκ νέου καλέσματα απευθύνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μετά την εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης -«Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της


Κατά τη σημερινή διαξαγωγή του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου την Τετάρτη 10 Φεβρουρίου γίναμε μάρτυρες και δέκτες της της βίαιης καταστολής της ειρηνικής διαμαρτυρίας της μαθητικής, φοιτητικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.


Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες υποβληθήκαμε για άλλη μια φορά στην κατασταλτική κρατική βία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας ενάντια στο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη, διά της ρίψης χημικών (μέσω πανδημίας), του ξύλου και των προσαγωγών. Αποδεικνύεται περίτρανα πως τα εμπλεκόμενα υπουργεία δεν είναι ούτε της Παιδείας ούτε  της Πολιτικής Προστασίας, αλλά είναι της βίας και της τρομοκρατίας.


Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, απαιτούμε να αφεθούν άμεσα όσες και όσοι προσήχθησαν, απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην κρατικήη τρομοκρατία που στρέφεται ενάντια τόσο του κοινωνικού συνόλου, αλλά κυρίως ενάντια του ζωντανότερου τμήματος της κοινωνίας μας κι αυτό δεν είναι άλλο από την πολύπαθη νέα γενιά.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.


Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο δημοκρατίας.


Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.


Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.


Καλούμε τους νέους και τις νέες της πόλης μας, αλλά και σύσσωμο το λαό της Θεσσαλονίκης να σταθεί ενάντια στο καθεστώς τρομακρατίας που η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει.

Καλούμε σήμερα Τετάρτη 10.2 και ώρα 17:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου για μια μαζική απάντηση στα σχέδια της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως και αύριο Πέμπτη 11.2 και ώρα 13:00 ξανά στο Άγαλμα Βενιζέλου.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ | ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ | ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ | ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΣ ΚΕΡΑΜΕΩC - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)