to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 08.02.2021

Πολιτική

Ντροπιαστική οδηγία από την ΕΡΤ να «θαφτούν» τα πλάνα από το φαγοπότι του Μητσοτάκη

Εποχή Ζούλα στην ΕΡΤ: Με ντροπιαστική οδηγία έδωσαν εντολή στους δημοσιογράφους να μην παίξουν πλάνα από το φαγοπότι της ντροπής - Παρόμοια οδηγία για Λιγνάδη - Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα


Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησαν οι ιθύνοντες της ΕΡΤ χτες, αποδεικνύοντας ότι θεωρούν την δημόσια τηλεόραση κομματικό «μαγαζί» της ΝΔ.

Την ώρα που βοά όλη η υφήλιος για τις εικόνες με το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, την ώρα μάλιστα που οι πολίτες αναγκάζονται να μένουν κλεισμένοι σπίτι τους από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, η ηγεσία της ΕΡΤ έδωσε εντολή να «θαφτούν» τα επίμαχα πλάνα.

Αντίστοιχη ήταν και η οδηγία για τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, σε μια προσπάθεια να μην εμφανιστούν φωτογραφίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Μαρέβα Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της περίεργης κάλυψης του θέματος ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σχετικό βίντεο δημοσίευσε η Αυγή:

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η ΕΡΤ «ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9», παραλειπόντας φυσικά να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε το φαγοπότι.

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Καφαράκη:

Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο  μεσημβρινό δελτίο στις 12.00, στις 15.00 το μεσημέρι -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.

Η αλήθεια διαψεύδει τον Καφαράκη

Για να δούμε όμως τι ακριβώς έπαιξε το δελτίο στις 12 πραγματικά:

Το θέμα για το οποίο βοούσε όλη η Ελλάδα έπαιξε 24 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου. Η περίφημη «φωτογραφία» έμεινε στον αέρα του δελτίου για 5 δευτερόλεπτα, ενώ δεν προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο.

 

Στις 15:00 το επίμαχο θέμα προβλήθηκε 40 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου και κράτησε 25 δευτερόλεπτα! Τα δε πλάνα ήταν μονταρισμένα, ώστε να μην φαίνεται πως το πλήθος μπαίνει στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Στεφανάδη.

Στις 21:00, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πάνω από 24 ώρες αφότου προέκυψε το θέμα, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ εδέησαν να προβάλουν την φωτογραφία της ντροπής στις 21:32 για τρία (3) δευτερόλεπτα.

Το δε βίντεο εμφανίζεται κάπου μακριά, μέσα από ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

(Πηγή: Αυγή)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες.

Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε… εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00. Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το «λάθος», να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες.
Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη.

Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)