to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:27 | 08.02.2021

Κοινωνία

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Ασπρόπυργου με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα η Αττική και η Πελοπόννησος - Η ηλεκτροδρότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά μετά τις 2 το πρωί - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά


(φωτογραφία από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, του Ν. Χριστοφάκη στο Twitter @ChristofakisN )

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπου λίγο μετά τις 11 την Κυριακή το βράδυ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Υπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σημείο.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, δυτικά και νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Bραχυκύκλωμα η αιτία

 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που εκδηλώθηκε σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ. Στο σημείο βρίσκονται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Η αποκατάσταση

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ κατά τη 1.10 το βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρει ο Διαχειριστής.

Αναστάτωση από την ταυτόχρονη διακοπή ρεύματος σε τόσο μεγάλο αριθμό περιοχών

Η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Η βλάβη έχει επηρέασε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, τον Πειραιά, τα δυτικά προάστια, καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

Η διακοπή οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστίων έχει αποκατασταθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)