to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 06.02.2021

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: Αφωνία Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων (βίντεο)

Αντί να είναι η Ελλάδα στην πρωτοπορία της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει το ρόλο του κομπάρσου και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA.


“Στην Ευρώπη έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την πρόσβαση στις πατέντες των εμβολίων και ο κ. Μητσοτάκης… αφωνία. Αντί να είναι η Ελλάδα στην πρωτοπορία της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει το ρόλο του κομπάρσου και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού” τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

“Ζούμε μια τραγική αντίφαση. Οι κυβερνήσεις να έχουν επενδύσει στην έρευνα για το εμβόλιο, αλλά και στην προηγούμενη γνώση που είχε παραχθεί και πάνω στην οποία πατάει κάθε νέα ανακάλυψη, να έχουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το εμβόλιο, ένα θαύμα της επιστήμης και ένα όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στον ιό και την ίδια ώρα το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που διαχειρίζεται το ζήτημα να είναι ανίκανο να το διαθέσει στους ανθρώπους και συμπλήρωσε ότι με αυτό το σκεπτικό κινούνται οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες υιοθετούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Π.Ο.Υ. και από όλο και περισσότερες προσωπικότητες και ηγέτες στην Ευρώπη.

Για τα νέα περιοριστικά μέτρα ο Στέργιος Καλπάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία με σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, για τον απίστευτο συνωστισμό στα Μ.Μ.Μ., για την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία και για την ουσιαστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, για την κατάσταση στην οικονομία, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι “από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έλεγε ότι χρειάζονται γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη γέννησή του και να μην πληρώσουμε μεγαλύτερο κόστος στο μέλλον. Το γεγονός ότι το 2020 έκλεισε με την Ελλάδα να έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος για τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης, στην τελευταία του συνάντηση με ανθρώπους της εστίασης δεν είπε λέξη για μη επιστρεπτέα ενίσχυση και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, αλλά προσπάθησε επικοινωνιακά και μόνο να μαζέψει τα ασυμμάζευτα από τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)