to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 04.02.2021

Πολιτική

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μέτρα-κοροϊδία ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης

Τα μέτρα-κοροϊδία, που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης για να επιλύσει το ζήτημα της καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων, που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, συνιστούν πρόκληση, για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.


Η ανακοίνωση:

Τα μέτρα-κοροϊδία, που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης για να επιλύσει το ζήτημα της καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων, που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, συνιστούν πρόκληση, για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Με επικοινωνιακά τρικ η κυβέρνηση επιχειρεί δήθεν να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων που κατάφερε να πολλαπλασιάσει, ενώ στην  πραγματικότητα μειώνει τις προσωρινές συντάξεις.

Από τον υπολογισμό της προσωρινής σύνταξης (και μάλιστα αναδρομικά) στο 80% των τελευταίων αποδοχών, που προβλέπει ο ν.4714/2020, που ψηφίστηκε πριν  από μόλις 6 μήνες, η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει τώρα την  “υποκατώτατη σύνταξη” ύψους 345-384 ευρώ ! Αντί  δηλαδή να μεριμνήσει να δοθούν άμεσα οι  συντάξεις στους δικαιούχους,  νομοθετεί την περικοπή  των προσωρινών συντάξεων στο μισό!

Συγχρόνως οι αόριστες υποσχέσεις για έκδοση των συντάξεων σε σύντομο χρόνο χάνονται στην αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης που:

- Αρνείται να προσλάβει προσωπικό στον ΕΦΚΑ και  προχωρά σε αστείες και ύποπτες νομοθετικές ρυθμίσεις για επαναφορά συνταξιούχων υπαλλήλων.

- Εκχωρεί σε ιδιώτες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω  project manager (!)  στην  διαδικασία απονομής των συντάξεων, ομολογώντας  συγχρόνως την πλήρη αποτυχία της διοίκησης του ΕΦΚΑ και της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

- Αφήνει τους υπαλλήλους στον (κατ’ όνομα μόνο)   e-ΕΦΚΑ να εργάζονται  σε καθεστώς τηλεργασίας επί 12 μήνες χωρίς τους κατάλληλους υπολογιστές και την  απαραίτητη υλικοτεχνική   υποδομή.

- Αδιαφορεί για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στις παρατημένες  κτιριακές υποδομές των ταμείων.

Η συνεχής κυβερνητική  προπαγάνδα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των μέσων ενημέρωσης, δεν μπορεί πια να κρύψει από τους συνταξιούχους και ολόκληρη την κοινωνία,  τόσο την παροιμιώδη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα, όσο και την σαφή επιλογή της να μην στηρίξει οικονομικά τους συνταξιούχους αφήνοντάς τους στο έλεος της πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)